Loading...
Menu
Συνέντευξη: Αναστασία Βασιλική Ορφανίδου  '12

Συνέντευξη: Αναστασία Βασιλική Ορφανίδου '12

Μιλήσαμε με την Αναστασία Ορφανίδου, απόφοιτο του High School της τάξης ’12. Η Αναστασία σπούδασε Graphic Communication and Design στο Westminster University of Art του Λονδίνου και συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Sotheby’s Institute of Art. Σήμερα εργάζεται στον γνωστό οίκο δημοπρασιών Bonhams του Λονδίνου, όπου εξειδικεύεται στην αγορά της  Ελληνικής Τέχνης.

Για μένα το Κολλέγιο Ανατόλια είναι οικογένεια.

Η καλύτερη ανάμνηση που έχω από το σχολείο …

όλες οι σχολικές εκδρομές ακαδημαϊκού χαρακτήρα σε υπέροχους προορισμούς όπως η Μαδρίτη, το Βερολίνο, η Κωνσταντινούπολη και η Βοστώνη, οι επισκέψεις σε μουσεία και οι εκθέσεις που μου χάρισαν μοναδικές στιγμές όπως την πρώτη μου επαφή με το αριστούργημα του Picasso Guernica και τέλος όλα τα γέλια που μοιράστηκα με συμμαθητές και καθηγητές.

Ο αγαπημένος μου καθηγητής / καθηγήτρια ήταν …

η κ. Λία Ζουργού. O δυναμισμός που απέπνεε αλλά και ο τρόπος σκέψης της αποτέλεσαν πρότυπο για εμένα. Ήταν η πρώτη φορά που ένιωσα πως ως μαθήτρια δεν κρίνομαι μόνο για την απόδοση των γραπτών μου αλλά και για την συμβολή μου, μέσω της έκφρασης των προσωπικών μου απόψεων. Δεν θα ξεχάσω την πρώτη μου μέρα στο μάθημά της τον τρόπο που επισήμανε τη σπουδαιότητα της κριτικής σκέψης αλλά και την ανάπτυξη αυτής.

Το αγαπημένο μου σημείο στο campus …

τα παγκάκια του IB. 

Το Κολλέγιο Ανατόλια με βοήθησε να…

να εφοδιαστώ με τις κατάλληλες δεξιότητες για να αντιμετωπίσω το επόμενο στάδιο της ζωής μου, αυτό της νεαρής φοιτήτριας σε μια ξένη χώρα μακριά από την ασφάλεια της οικογένειάς μου. Επίσης το Ανατόλια αποτέλεσε πρόσφορο έδαφος για να μπουν βάσεις στις πιο σημαντικές και γερές φιλίες μου, οι οποίες κρατούν μέχρι σήμερα.

Τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την ταυτότητα των αποφοίτων του Κολλεγίου Ανατόλια είναι …

διορατικότητα, υψηλοί στόχοι, ευρηματικότητα.

Για μένα το Κολλέγιο Ανατόλια είναι …

οικογένεια. 

Το καλύτερο κομμάτι της δουλειάς μου είναι…

η επαφή μου με τους πελάτες. Οι άνθρωποι επιλέγουν να μοιραστούν μαζί μου προσωπικά αντικείμενα συναισθηματικής και οικονομικής αξίας. Η εδραίωση της εμπιστοσύνης τους αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση αλλά και την επιβράβευση της δουλειάς μου.

Θεωρώ σημαντική στιγμή στην επαγγελματική μου διαδρομή …

αυτή που διανύω τα τελευταία 2 χρόνια. Έχοντας αναλάβει το γραφείο του Λονδίνου για την αγορά της ελληνικής τέχνης, οι ευθύνες και η εμπιστοσύνη που μου αποδίδονται -παρά το νεαρό της ηλικίας μου- συνιστούν τις κατάλληλες συνθήκες για να αναπτύξω ικανότητές που στοιχειοθετούν μια ολοκληρωμένη και σφαιρική επαγγελματική υπόσταση.

Στο μέλλον θέλω να ….

θα ήθελα να συμβάλω στην ευρεία διάδοση της ελληνικής μοντέρνας τέχνης στην κοινωνία μας. Οραματίζομαι ένα μέλλον όπου η τέχνη δεν θα αφορά τους λίγους, αλλά τους πολλούς. Όπου τα μουσεία μας και οι χώροι τέχνης θα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της παιδείας και της καθημερινότητάς μας. Όπου οι νέοι θα βρίσκουν χώρους να εμπνέονται και να εμπνέουν.

Διαβάστε περισσότερες συνεντεύξεις και νέα και ενημερωθείτε για τις δράσεις του Γραφείου Αποφοίτων του Κολλεγίου Ανατόλια στο anatolia.edu.gr/alumni. 

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead