Loading...
Menu
Με «άριστα» και σε κορυφαία ξένα πανεπιστήμια οι τελειόφοιτοι του IB του Κολλεγίου Ανατόλια

Με «άριστα» και σε κορυφαία ξένα πανεπιστήμια οι τελειόφοιτοι του IB του Κολλεγίου Ανατόλια

Παρά τη δύσκολη χρονιά, που σημαδεύτηκε από μεγάλες ανατροπές στην εκπαιδευτική διαδικασία, οι τελειόφοιτοι και τελειόφοιτες του προγράμματος του Διεθνούς Απολυτηρίου / IB Diploma Program του Κολλεγίου Ανατόλια ολοκλήρωσαν τη φοίτησή τους πετυχαίνοντας πολύ υψηλούς βαθμούς και την εισαγωγή τους σε κορυφαία πανεπιστήμια των ΗΠΑ και της Ευρώπης.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΙΒΟ, τα φετινά αποτελέσματα εξήχθησαν από στατιστική ανάλυση που συνδύασε τους βαθμούς των εργασιών που είχαν καταθέσει για το κάθε μάθημά τους, την πρόβλεψη των καθηγητών τους και ιστορικά στοιχεία.

Ο μέσος όρος βαθμολογίας των αποφοίτων ΙΒ του Ανατόλια ανήλθε στις 34,4 μονάδες, σημαντικά υψηλότερος από τον παγκόσμιο μέσο όρο που ήταν οι 29,9 μονάδες. Το ένα τρίτο των μαθητικού δυναμικού του ΙΒ του Κολλεγίου Ανατόλια, συγκεκριμένα 21 μαθητές και μαθήτριες, αποφοιτούν με "άριστη" βαθμολογία 38 ή περισσότερων μονάδων, ποσοστό σχεδόν διπλάσιο σε σύγκριση με το 17% των αποφοίτων ΙΒ παγκοσμίως οι οποίοι αποσπούν τις αντίστοιχες βαθμολογίες.

Μεταξύ των 66 αποφοίτων του ΙΒ του Κολλεγίου Ανατόλια οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει τις αιτήσεις τους στα πανεπιστήμια του εξωτερικού, οι 61 έχουν ήδη γίνει δεκτοί στις σχολές πρώτης ή δεύτερης επιλογής τους στις ΗΠΑ, Μ. Βρετανία, Ολλανδία, Καναδά, Γερμανία και άλλες χώρες. Σε αυτές τις επιτυχίες συμπεριλαμβάνονται οι σχολές Ιατρικής και Ιατρικών σπουδών, Νομικής, Οικονομικών, Πολυτεχνείων και Επιστήμες Υπολογιστών, Φιλολογίας, Ψυχολογίας, Καλών Τεχνών σε πανεπιστήμια που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:

  • HΠΑ: New York University, Northwestern University
  • Kαναδάς: the University of Toronto, University of British Columbia
  • Μ. Βρετανία: Bath, Cambridge, Edinburgh, Glasgow, Imperial College, Queen Mary - University of London, Southampton, UCL,   Warwick,  
  • Ευρωπαϊκή Ένωση: Εrasmus University of Rotterdam, Eindhoven, Τilburg   (Ολλανδία) και Technical University of Munich (TUM, Γερμανία).

Συγχαρητήρια στους τελειόφοιτους κα τελειόφοιτες του ΙΒ για τα εξαιρετικά αποτελέσματα μέσα σε μία ιδιαίτερα δύσκολη ακαδημαϊκή χρονιά!

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead