Loading...
Menu
Συνέντευξη: Στέλιος Μαλακόπουλος '15

Συνέντευξη: Στέλιος Μαλακόπουλος '15

Μιλήσαμε με τον Στέλιο Μαλακόπουλο απόφοιτο της τάξης ’15. Ο Στέλιος είναι για όλους μας ένα παράδειγμα ζωής, αφού παρά το σοβαρό ατύχημα που είχε στα 18 του, κατάφερε να κάνει το όνειρό του για μία αθλητική καριέρα πραγματικότητα, σπουδάζοντας παράλληλα στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Σήμερα ασχολείται επαγγελματικά με τον αθλητισμό και κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα εις μήκος κατηγορίας Τ62.

Για μένα το Κολλέγιο Ανατόλια είναι το σχολείο μου. Ο τόπος που πέρασα τα καλύτερα παιδικά και εφηβικά μου χρόνια, όπως επίσης και μια μεγάλη οικογένεια που μου δίδαξε πολλά.


Η καλύτερη ανάμνηση που έχω από το σχολείο …

δεν θα μπορούσε να είναι μόνο μια. Θυμάμαι τις πλάκες με τους φίλους μου, τις εκδρομές, συζητήσεις με καθηγητές. Διάφορες στιγμές από το σχολείο είναι χαραγμένες στη μνήμη μου και αποτελούν ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου.

Ο αγαπημένος μου καθηγητής / καθηγήτρια ήταν …

όλα αυτά τα χρόνια είχα τη χαρά να μαθητεύσω κοντά σε σπουδαίους καθηγητές, αλλά το κυριότερο κοντά σε σπουδαίους ανθρώπους. Μάλιστα με κάποιους από αυτούς κρατάω ακόμα και σήμερα φιλικές σχέσεις. Δεν θα μπορούσα σε καμία περίπτωση όμως να ξεχωρίσω μόνο έναν.

Το αγαπημένο μου σημείο στο campus …

ήταν το κλειστό γυμναστήριο του Μπάσκετ. Θυμάμαι τον εαυτό μου να περνάω αμέτρητες ώρες με φίλους, παίζοντας.

Το Κολλέγιο Ανατόλια με βοήθησε να…

δημιουργήσω ισχυρά εφόδια ώστε να πραγματοποιήσω τα όνειρά μου αλλά και να αποκτήσω πολλούς και καλούς φίλους όλα αυτά τα χρόνια.

Τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την ταυτότητα των αποφοίτων του Κολλεγίου Ανατόλια είναι …

η αλληλεγγύη, η ομαδικότητα, το ενδιαφέρον προς τα κοινά και τον εθελοντισμό.

Για μένα το Κολλέγιο Ανατόλια είναι …

το σχολείο μου. Ο τόπος που πέρασα τα καλύτερα παιδικά και εφηβικά μου χρόνια, όπως επίσης και μια μεγάλη οικογένεια που μου δίδαξε πολλά.

Το καλύτερο κομμάτι της δουλειάς μου είναι…

είναι πως μου δίνεται συνεχώς η δυνατότητα να γνωρίζω ανθρώπους. Όλα αυτά τα χρόνια μέσω του αθλητισμού είχα τη χαρά γνωρίσω πολλούς ανθρώπους από διάφορα σημεία της γης. Επίσης μέσα από τις επισκέψεις μου σε σχολεία, γνώρισα και συνομίλησα με χιλιάδες νέα παιδιά. Η ανταλλαγή απόψεων και οι ιστορίες των άλλων με κάνουν συνεχώς να αναθεωρώ πράγματα που λανθασμένα εκτιμούσα πως είναι δεδομένα για τη ζωή. Αυτό θεωρώ πως είναι ανεκτίμητο.


Θεωρώ σημαντική στιγμή στην επαγγελματική μου διαδρομή …

όταν κατάφερα το Φεβρουάριο του 2019 να σπάσω για πρώτη φορά το Παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα εις μήκος κατηγορίας Τ62 , στην οποία αγωνίζομαι.

Στο μέλλον θέλω να ….

πρώτα από όλα να παραμείνω υγιής. Το τονίζω πάντα αυτό μιας και έχω περάσει πολλά και γνωρίζω καλά πως το πρώτο συστατικό που χρειαζόμαστε για να συνεχίσουμε να κυνηγάμε τους στόχους μας είναι αυτό.
Ο δικός μου στόχος είναι η κατάκτηση ενός μεταλλίου στους επόμενους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

 

Διαβάστε περισσότερες συνεντεύξεις και νέα και ενημερωθείτε για τις δράσεις του Γραφείου Αποφοίτων του Κολλεγίου Ανατόλια στο anatolia.edu.gr/alumni. 

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead