Loading...
Menu
Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αποφοίτησης του Anatolia High School

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αποφοίτησης του Anatolia High School

Η πραγματοποίηση της φετινής Τελετής Αποφοίτησης του Κολλεγίου Ανατόλια αποτέλεσε μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις της σχολικής χρονιάς για τους τελειόφοιτους και τελειόφοιτες του μη κερδοσκοπικού εκπαιδευτικού οργανισμού. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020 με αυστηρά μέτρα για την προστασία της υγείας όλων των συμμετεχόντων χωρίς να στερήσουν τίποτε από το συναίσθημα, τη χαρά και την ιδιαίτερη συγκίνηση της βραδιάς. Για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, η εκδήλωση μεταφέρθηκε από το προαύλειο χώρο του Macedonia Hall στο ανοιχτό γήπεδο του Κολλεγίου Ανατόλια, που διαμορφώθηκε κατάλληλα για να φιλοξενήσει την εκδήλωση που επανασχεδιάστηκε ώστε να τηρηθούν όλα τα μέτρα προφύλαξης από τον κορωναϊό.

009683JPG

DJI 0048JPG

012023JPG

Στον εισαγωγικό του χαιρετισμό, ο Πρόεδρος του Κολλεγίου Ανατόλια Δρ Πάνος Βλάχος απευθυνόμενος στην τάξη του 2020 συνεχάρη όλους τους τελειόφοιτους και τελειόφοιτες για την προσπάθεια και τα ανακλαστικά που έδειξαν προσαρμοζόμενοι γρήγορα σε μία διαρκώς μεταβαλλόμενη περίοδο. «Διαχειριστήκατε την αβεβαιότητα, βιώσατε την τέλεια θύελλα και τα καταφέρατε. Αποκτήσατε μία σημαντική δεξιότητα, την προσαρμοστικότητα που θεωρείται από τις πιο σημαντικές δεξιότητες για τον 21ο αιώνα. Είναι η δική σας ευκαιρία, και είστε η δική μας ελπίδα, για να οικοδομήσετε μία πιο ανθρώπινη και δίκαιη κοινωνία με σεβασμό στο περιβάλλον και τη διαφορετικότητα».

 

012052JPG

Ο φετινός κεντρικός ομιλητής της Τελετής Αποφοίτησης ήταν ο απόφοιτος του Κολλεγίου Ανατόλια Δρ Γιάννης Ασσαέλ, Senior Research Scientist, Google DeepMind. O Γιάννης Ασσαέλ αποφοίτησε από το τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας το 2013, και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές Computer Science στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης εστιάζοντας στη Τεχνητή Νοημοσύνη και τη Μηχανική Μάθηση. Το 2015 συνέχισε για MRes στη Μηχανική Μάθηση στο Imperial College London και επέστρεψε στην Οξφόρδη για διδακτορικές σπουδές με πλήρη υποτροφία της Oxford - Google DeepMind Graduate Scholarship. Η έρευνά του πολλές φορές κέντρισε το ενδιαφέρον των ΜΜΕ (BBC, Reuters, The Times, Financial Times, New Scientist κ.α.). Το 2017 ήταν συνιδρυτής του LipNet.ai φέροντας επανάσταση στην αναγνώριση φωνής με χρήση αυτόματης χειλεανάγνωσης και ιατρικές εφαρμογές σε ασθενείς με αφωνία. Σήμερα η έρευνά του εστιάζει σε προβλήματα που επιδέχονται λύσης με την χρήση τεχνητής νοημοσύνης. Μεταξύ αυτών και η «Πυθία», ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που βοηθάει τους ιστορικούς να «ανακτήσουν» το περιεχόμενο αρχαίων ελληνικών επιγραφών.

Χρησιμοποιώντας παραδείγματα από τη δική του προσωπική διαδρομή ο Γιάννης Ασσαέλ παρότρυνε τους τελειόφοιτους να κάνουν αντισυμβατικές επιλογές, να διεκδικούν και κυρίως να προσαρμόζονται. «Η ικανότητά σας να προσαρμόζεστε και να αναπροσαρμόζεστε είναι καμιά φορά πολύ πιο σημαντική από το να πετυχαίνετε τους αρχικούς σας στόχους. Μέσα στην πανδημία αποδείξατε ότι μπορείτε να το πετύχετε. Και για να το κάνετε αυτό, χρειάζεστε ένα δυνατό background και αυτό σάς το έχει προσφέρει το Κολλέγιο Ανατόλια. Η σχέση σας με το Κολλέγιο θα σας ακολουθεί μία ζωή, και θα μας ενώνει όλους μας σε όμορφες δράσεις».

Κατά τη διάρκεια της τελετής Αποφοίτησης απονεμήθηκαν τα βραβεία επίδοσης στους αριστούχους. Από το 1ο Λύκειο βραβεύτηκαν οι Δήμητρα Σαρρή, Ελένη Δασκοπούλου, και Ελένη Τούλιου, από το 2ο Λύκειο οι Ιωάννα Γιαννακού Ναταλία Διακάκη, Ελένη Μυστακίδη. Από το I.B.D.P. βραβεύτηκαν οι Γιώργος Παπαγεωργίου, Χριστίνα Καραβιώτη, Χρίστος Σώνης, ενώ το Ι.Β.D.P. Learner Award έλαβε ο Γιώργος Σέφερ.

 

012091JPG

Οι Δήμητρα Σαρρή, Ελένη Δασκοπούλου, και Ελένη Τούλιου με το Διευθυντή του 1ου Λυκείου Κυριάκο Αρβανίτη.

 

012141JPG

Οι Ιωάννα Γιαννακού Ναταλία Διακάκη, Ελένη Μυστακίδη με τη Διευθύντρια του 2ου Λυκείου Ιωάννα Τσιτσικλή.

 

012169JPG

Οι τελειόφοιτοι του IBDP Γιώργος Σέφερ, Χρίστος Σώνης, Χριστίνα Καραβιώτη, Γιώργος Παπαγεωργίου και η Διευθύντρια του IBDP του Κολλεγίου Ανατόλια Άννα Μπίλλη-Πετμεζά.

 

012200JPG

Η Ελένη Χονδροπούλου, Επικεφαλής του Τμήματος Αγγλικών με τους μαθητές που βραβεύτηκαν για την επίδοσή τους στην αγγλική γλώσσα, τη Νικολέτα Άννα Κωνσταντέλλου, την Ιωάννα Γιαννακού και τον Πέτριο Μπασάκη. Βραβείο έλαβε και η Σοφία Αμανατίδου η οποία δεν παραβρέθηκε στην εκδήλωση.

 

012217JPG
Οι τελειόφοιτοι και τελειόφοιτες που έλαβαν τα βραβεία εξωδιδακτικών δραστηριοτήτων: (από αριστερά) Στυλιανή Μαλίγκου, Δημήτρης Ντέντια, Γιώργος Τσουκαλάς, Αθηνά Παπαγεωργίου, Χριστίνα Καραβιώτη, Πέτρος Μπασάκης, Γιώργος Αξαρλής, Κατερίνα Βουτσά, Ελένη Δασκοπούλου, Νικόλαος Κουμάνταρος, με τη Λήδα Αντωνίου, Διευθύντρια Εξωδιδακτικών Δραστηριοτήτων.

 

012232JPG

Η Γεωργία Αντωνιάδου, Επικεφαλής Τμήματος Φυσικής Αγωγής με τον Κωνσταντίνο Παρίση (ΙΒ2), που έλαβε το βραβείο Athletic Achievement, και τη Στέλλα Αντύπα (Β’ Λύκειο) και Ιωάννη - Αλέξανδρο Παντελέων (Α΄ Λύκειο) που τιμήθηκαν με τα βραβεία Best Athletes.

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead