Loading...
Menu
Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα θερινά προγράμματα του CTY Greece

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα θερινά προγράμματα του CTY Greece

Σταθερά προσανατολισμένο στην ευελιξία, τον επανασχεδιασμό και την καινοτομία, το Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά/ CTY Greece του Κολλεγίου Ανατόλια ανταποκρίθηκε και φέτος στις ανάγκες των παιδιών αυτών παρά τις δυσκολίες και ανατροπές της φετινής χρονιάς. Βελτιώνοντας συνεχώς τα προγράμματα και τις υπηρεσίες του, με στόχο να υποστηρίζει πάντα τους μαθητές με αυξημένες ακαδημαϊκές δεξιότητες, το CTY Greece διοργάνωσε το καλοκαίρι online και διά ζώσης καλοκαιρινά προγράμματα στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα. Τα μαθήματα πραγματοποιήθηκαν με όλους τους κανόνες για την προστασία της υγείας των μαθητών και του προσωπικού διατηρώντας το καινοτόμο και μοναδικό χαρακτήρα τους.

Biomed1

Microeconomics

RoboticsJPG

PSY2

BSCIAJPG

BSCI

Παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες, τα προγράμματα ολοκληρώθηκαν με επιτυχία, ασφάλεια και μεγάλη συμμετοχή μαθητών από κάθε γωνιά της Ελλάδας και της Κύπρου. Τα ημερήσια, διά ζώσης προγράμματα τριών εβδομάδων, παρακολούθησαν 105 μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου (σε επτά μαθήματα) και 123 μαθητές Δημοτικού (σε εννέα μαθήματα). Φέτος, για πρώτη φορά προσφέρθηκε και ένα νέο διαδικτυακό πρόγραμμα, το Digital, το οποίο παρακολούθησαν 118 μαθητές για δύο εβδομάδες και περιλάμβανε δέκα μαθήματα με σύγχρονη διδασκαλία.

ENGJPG

IMG 20200707 165637

Για τους μαθητές των διά ζώσης μαθημάτων, το πρόγραμμα εμπλουτίστηκε με αθλητικές δραστηριότητες, τραγούδι, παντομίμα, παραδοσιακά παιχνίδια, ζωγραφική, κατασκευές origami, κυνήγι θησαυρού μέχρι και cloud watching. Η εμπειρία ήταν μοναδική για τα παιδιά που έδειξαν σε όλους μας πως – παρά τους περιορισμούς - η ζωή είναι ωραία, η μάθηση μας κρατάει πάντα νέους και η γνώση είναι δύναμη και ελευθερία!

Χάρη επίσης στη γενναιοδωρία των χορηγών και υποστηρικτών του προγράμματος, και φέτος προσφέρθηκε υψηλός αριθμός υποτροφιών στους μαθητές των θερινών προγραμμάτων, συνολικά 182, που αντιστοιχεί στο 52% των συμμετεχόντων. Ιδρυτικός δωρητής του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά/ CTY Greece είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Μεγάλοι δωρητές είναι ο Όμιλος Eurobank και η εταιρία Lidl Ελλάς. Δωρητές είναι το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, η Intrasoft International, και η Star Bulk Carriers Corp. Χορηγός αερομεταφορών είναι η AEGEAN Airlines. Το CTY Greece υποστηρίζεται στην Κύπρο από τη Lidl Κύπρου.

 

Επίσκεψη του Πρέσβη των Η.Π.Α. Geoffrey R. Pyatt

Κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Κολλέγιο Ανατόλια την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020, ο Πρέσβης των Η.Π.Α. στην Ελλάδα Geoffrey R. Pyatt συνάντησε τη Διευθύντρια του CTY Greece Δρα Γεωργία Τσουλφά και δύο από τους μαθητές του θερινού προγράμματος. Ο Πρέσβης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα μαθήματα που παρακολουθούν τα παιδιά καθώς και τις εμπειρίες τους από αυτό το ξεχωριστό και πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που αποτελεί μία ιδανική έκφραση επιτυχημένης εκπαιδευτικής συνεργασίας της Ελλάδας και των Η.Π.Α. συνδυάζοντας την τεχνογνωσία του Johns Hopkins, με το ανθρώπινο δυναμικό, τις ιδέες, τις υποδομές και το ισχυρό ακαδημαϊκό υπόβαθρο του Κολλεγίου Ανατόλια.

Pyatt CTY Greece

Ο Πρόεδρος του Κολλεγίου Ανατόλια Δρ Πάνος Βλάχος με τον Πρέσβη των Η.Π.Α. στην Ελλάδα Geoffrey R. Pyatt και τον Γενικό Πρόξενο των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη Gregory W. Pfleger, Jr., στη σύντομη επίσκεψή τους στο CTY Greece. Στη δεύτερη σειρά δύο μαθητές του CTY Greece με τη Διευθύντρια του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά/ CTY Greece Δρα Γεωργία Τσουλφά, και τον Γιάννη Τσορμπατζόγλου, Chief Operating Officer for Planning & Innovation,  Vice President for Cross Divisional Programs του Κολλεγίου Ανατόλια.

 

H Διευθύντρια του CTY Greece Δρ Γεωργία Τσουλφά στο ΔΣ του ECHA

Τον Ιούνιο του 2020 η Διευθύντρια του CTY Greece, Δρ Γεωργία Τσουλφά, εξελέγη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του European Council for High Ability (ECHA) κατόπιν εισήγησης του Προέδρου του Συμβουλίου Δρ Peter Csermely. 

rsz 1Δρ Γεωργία Τσουλφά photo capture

Με τη συνεργασία κορυφαίων ερευνητών και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Ευρώπης που ειδικεύονται στον τομέα της εκπαίδευσης και της χαρισματικότητας, το European Council for High Ability (ECHA) συντονίζει τη διάχυση πληροφοριών μεταξύ εκπαιδευτικών, ερευνητών, ψυχολόγων, και γονέων για περισσότερα από 30 χρόνια. Το CTY Greece, με την πλούσια δραστηριότητα, τη δυναμική του παρουσία στην Ευρώπη και την προσφορά του στους ταλαντούχους μαθητές της Ελλάδας και της Κύπρο, έχει γίνει δεκτό ως μέλος του Συμβουλίου.

Τα τελευταία χρόνια, σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο, υπάρχει αυξανόμενη συνειδητοποίηση της ανάγκης να υποστηριχθούν οι ταλαντούχοι μαθητές και μαθήτριες καθώς αποτελούν πολύτιμο  δυναμικό όχι μόνο της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά και της κοινωνίας. Το ενδιαφέρον σε αυτόν τον τομέα της ανάπτυξης των παιδιών έχει δημιουργήσει νέες διδακτικές πρακτικές και προσεγγίσεις στην εκπαίδευση, πολυάριθμα ερευνητικά προγράμματα και μελέτες, ενώ από την άλλη πλευρά παρατηρείται ότι εντείνονται οι ανησυχίες των γονέων, που έχουν παιδιά με υψηλές δεξιότητες, σχετικά με την εξέλιξή τους.

Η εκλογή της κας Τσουλφά στο ανώτατο όργανο του ECHA έχει ιδιαίτερη σημασία για το CTY Greece και για το Κολλέγιο Ανατόλια, που θα βρίσκονται στο επίκεντρο των αλλαγών και της διαμόρφωσης καλών πρακτικών στην Ευρώπη προς όφελος της ευρύτερης ελληνικής εκπαιδευτικής κοινότητας.  

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead