Loading...
Menu
1η θέση στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «Λυσία» για τον Πέτρο Μπασάκη

1η θέση στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «Λυσία» για τον Πέτρο Μπασάκη

Ο Πέτρος Μπασάκης απόφοιτος πλέον της τάξης του 2020 αναδείχθηκε στην 1η θέση του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού «Λυσίας» για τη χρονιά 2019 – 2020 όπου διαγωνίστηκε ως μαθητής της  Γ΄ Λυκείου. Ο «Λυσίας» είναι ένα εκπαιδευτικό ταξίδι αναζήτησης γνώσεων και στρατηγικής το οποίο καλεί μαθητές από Δ΄ Δημοτικού έως Γ΄ Λυκείου να επιλύσουν θέματα που σχετίζονται με τις σχολικές γνώσεις και τα ενδιαφέροντά τους δίνοντας έμφαση στην κριτική αντιμετώπιση των προβλημάτων και όχι στην απομνημόνευση και απλή παράθεση πληροφοριών. 

Ο Διαγωνισμός οργανώθηκε για 24η συνεχή χρονιά από τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, ενώ η τελική του φάση που ανέδειξε τους νικητές πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, όπως κάθε χρονιά. Αν και το κλίμα του τελικού δεν ήταν το ίδιο όπως άλλες χρονιές, εξαιτίας των δυσκολιών που προκάλεσε ο COVID -19, η χαρά της διάκρισης ήταν μεγάλη για όλους τους νικητές. 

Ο απόφοιτος του Κολλεγίου Ανατόλια συμμετέχει στον Διαγωνισμό πολλά χρόνια, από τα χρόνια που ήταν μαθητής της Δ΄ Δημοτικού, και πάντα πετύχαινε υψηλές επιδόσεις. «Από μικρός μου άρεσε ο συνδυασμός έρευνας και γνώσης. Μέσω αυτής της διαδικασίας έμαθα να βρίσκω γρήγορα και με ακρίβεια αυτό που αναζητώ και να αποκτώ σφαιρική γνώση για κάποιο θέμα».   

Με αυτήν την επιτυχία, ο Πέτρος Μπασάκης ολοκληρώνει τις διακρίσεις στο πλαίσιο της μαθητικής του ζωής και ανοίγει ένα νέο κύκλο ως φοιτητής. Αν και στις φετινές Πανελλαδικές πέτυχε να εισαχθεί στη Νομική Σχολή του ΔΠΘ, θα επιλέξει το πανεπιστήμιο Davidson όπου έγινε δεκτός για να σπουδάσει Διεθνείς Σχέσεις και Βιολογία.

  • Στον ίδιο διαγωνισμό η μαθήτρια της 1ης Γυμνασίου του Anatolia High School Στέλλα Γιολτζίδου κέρδισε τη 2η θέση. 

 

 

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead