Loading...
Menu
Δρ Γιάννης Ασσαέλ ‘08: Εντυπώσεις από την Τελετή Αποφοίτησης του High School 2020

Δρ Γιάννης Ασσαέλ ‘08: Εντυπώσεις από την Τελετή Αποφοίτησης του High School 2020

Η κεντρική ομιλία της Τελετής Αποφοίτησης του High School έχει πάντα ειδικό βάρος σε κάθε εκδήλωση. Ο εκάστοτε ομιλητής ή ομιλήτρια καλείται να μοιραστεί με τους τελειόφοιτους ιστορίες και εμπειρίες από τη δική του ζωή και να τους παροτρύνει, χωρίς διδακτισμούς, να ακολουθήσουν έναν δρόμο σκέψης και πράξης για τα επόμενα στάδια της ενήλικης ζωής τους. Η επιτυχία αυτού του λόγου κρίνεται από το περιεχόμενο, αλλά κυρίως από τον τρόπο με τον οποίο ενσταλάζονται όλα αυτά τα μηνύματα όχι μόνο στη λογική αλλά και στην καρδιά των αποφοίτων. Ο φετινός κεντρικός ομιλητής της Τελετής Αποφοίτησης ήταν ο απόφοιτος του Κολλεγίου Ανατόλια Δρ Γιάννης Ασσαέλ, Senior Research Scientist στην εταιρία Google DeepMind. Η ομιλία του είχε όλες τις παραπάνω αρετές και ακόμη περισσότερες καθώς μετέδωσε στο κοινό τον ενθουσιασμό, την ενέργεια αλλά και την αντισυμβατικότητα που χρειάζεται η σημερινή ζωή. Με τον Γιάννη Ασσαέλ επιστρέφουμε στη βραδιά της 8ς Ιουλίου 2020 και μαζί μοιραζόμαστε τις δικές του εντυπώσεις από την Τελετή Αποφοίτησης.

Πώς αισθανθήκατε την ώρα που μιλούσατε στους αποφοίτους;

Ήταν πολύ μεγάλη μου τιμή να μιλήσω σε ένα κοινό όπως αυτό των αποφοίτων του Κολλεγίου Ανατόλια. Αισθάνθηκα συγκίνηση με την ανάμνηση του γεγονότος το οποίο έζησα και εγώ ο ίδιος πριν από δώδεκα χρόνια. Ήταν ιδιαίτερο το συναίσθημα να βιώνω την τελετή αποφοίτησης από τη θέση του ομιλητή. Είναι ένα κοινό που αποδεδειγμένα απαρτίζεται από νέους ανθρώπους που με τις δράσεις τους πιστεύω πως θα επηρεάσουν θετικά τον κόσμο. Έτσι σκοπός μου ήταν να τους μεταδώσω ενθουσιασμό για τη ζωή που ανοίγεται μπροστά τους.

Ποιο ήταν το κύριο μήνυμα που θέλατε να μεταδώσετε;

Η ομιλία μου ήταν βασισμένη σε τρεις ιστορίες από την περίοδο των σπουδών μου και τη μετέπειτα πορεία μου. Στόχος μου ήταν να τους παροτρύνω να διεκδικούν τα όνειρά τους, να δοκιμάζουν αντισυμβατικά πράγματα και να θεωρούν τις δυσκολίες που πάντα έρχονται στη ζωή, ως πρόκληση για εξέλιξη. Τέλος, ήθελα να τους μεταφέρω πως πολλές φορές είναι πιο σημαντική η ικανότητα ενός ανθρώπου να αναπροσαρμόζεται γρήγορα από την κατάκτηση ενός στόχου.

Ποιο ήταν το πιο πολύτιμο εφόδιο που σας έδωσε στο Κολλέγιο Ανατόλια;

Η παρότρυνση για δημιουργικές και κοινωνικές δραστηριότητες μέσα από τη συμμετοχή στους ομίλους εξωσχολικών δραστηριοτήτων (clubs) η οποία εξελίσσει τη δημιουργική ικανότητα ενός μαθητή σε μια υπέροχη ηλικία. Τέλος, όλο το περιβάλλον του Κολλεγίου Ανατόλια και το συναίσθημα της “οικογένειας” είναι κάτι που μας ακολουθεί μια ζωή. Μας ενώνει σε όμορφες δράσεις και κινήσεις προσφοράς, ακόμα και εν μέσω μιας πανδημίας.

Ο Γιάννης Ασσαέλ αποφοίτησε από το τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας το 2013, και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές Computer Science στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης εστιάζοντας στην Τεχνητή Νοημοσύνη και τη Μηχανική Μάθηση. Το 2015 συνέχισε για MRes στη Μηχανική Μάθηση στο Imperial College London και επέστρεψε στην Οξφόρδη για διδακτορικές σπουδές με πλήρη υποτροφία της Oxford - Google DeepMind Graduate Scholarship. Η έρευνά του πολλές φορές κέντρισε το ενδιαφέρον των ΜΜΕ (BBC, Reuters, The Times, Financial Times, New Scientist κ.α.). Το 2017 ήταν εκ των συνιδρυτών του LipNet.ai που έφερε επανάσταση στην αναγνώριση φωνής με χρήση αυτόματης χειλεανάγνωσης και ιατρικές εφαρμογές σε ασθενείς με αφωνία. Σήμερα η έρευνά του επικεντρώνεται σε προβλήματα που επιδέχονται λύσεις με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης. Μεταξύ αυτών και η «Πυθία», ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που βοηθάει τους ιστορικούς να «ανακτήσουν» το περιεχόμενο αρχαίων ελληνικών επιγραφών.

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead