Loading...
Menu
"Η Λογοτεχνία στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση" από τον Σπύρο Κιοσσέ και την Ελένη Χατζημαυρουδή

"Η Λογοτεχνία στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση" από τον Σπύρο Κιοσσέ και την Ελένη Χατζημαυρουδή

Ο Σπύρος Κιοσσές και η φιλόλογος καθηγήτρια του Κολλεγίου Ανατόλια Ελένη Χατζημαυρουδή υπογράφουν το βιβλίο «Η λογοτεχνία στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση: Ερμηνευτική, κριτική και δημιουργική προσέγγιση των λογοτεχνικών κειμένων» με πρόλογο της καθηγήτριας Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και Διδακτικής της Λογοτεχνίας Μαρίτας Παπαρούση.

Το έργο πραγματεύεται ζητήματα όπως είναι η «λογοτεχνικότητα» του κειμένου, η λειτουργία της μεταφοράς, της συνδήλωσης, του μέτρου, της ειρωνείας, της φωνής, της εστίασης και της διαγραφής των χαρακτήρων. Παράλληλα, εξηγεί και αναλύει τις έννοιες της ερμηνείας, της δημιουργικής ανταπόκρισης, του μετασχηματισμού ενός κειμένου καθώς και τους κανόνες της συγγραφής ενός νέου κειμένου.

Καθώς η σύγχρονη προσέγγιση της λογοτεχνίας στο σχολείο προϋποθέτει την καλλιέργεια της κριτικής ικανότητας και της ευελιξίας, oι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές (ακόμα κι εκείνοι που δυσκολεύονται ιδιαίτερα), αλλά και όσοι ενδιαφέρονται ευρύτερα για τη λογοτεχνία θα βρουν στο παρόν βιβλίο πλούσιο θεωρητικό υπόβαθρο και πλήθος παραδειγμάτων, κυρίως από τα υπάρχοντα σχολικά εγχειρίδια.

Λίγα λόγια για τους συγγραφείς

Ο Σπύρος Κιοσσές διδάσκει ως μέλος Ε.ΔΙ.Π. του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης νεοελληνική γλώσσα και λογοτεχνία, διδακτική της λογοτεχνίας και δημιουργική γραφή.

Η Ελένη Χατζημαυρουδή είναι φιλόλογος και επικεφαλής του Τμήματος των Νέων Ελληνικών στο Κολλέγιο Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη. Διδάσκει επίσης δημιουργική γραφή στο Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά/ Center for Talented Youth (CTY) Greece.

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead