Loading...
Menu
Συνέντευξη: Λάμπης Κωνσταντινίδης '97

Συνέντευξη: Λάμπης Κωνσταντινίδης '97

Μιλήσαμε με τον Λάμπη Κωνσταντινίδη, απόφοιτο του Anatolia High School της τάξης ’97. Ο Λάμπης σπούδασε International Relations and Affairs στο Grinnell College και συνέχισε το μεταπτυχιακό του στο Johns Hopkins University. Σήμερα, ζει στο Παρίσι, όπου εργάζεται ως Διευθυντής Σχεδιασμού και Συντονισμού στην Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων που θα πραγματοποιηθούν στο Παρίσι το 2024.

Για μένα το Κολλέγιο Ανατόλια είναι σημείο καμπής και σχέση ζωής

Η καλύτερη ανάμνηση που έχω από το σχολείο …

ήταν σίγουρα η τελευταία μου χρονιά. Έχοντας εξασφαλίσει υποτροφία για σπουδές στις Η.Π.Α. αρκετά νωρίς (με την υποστήριξη του Κολλεγίου Ανατόλια), αφιέρωσα το χρόνο μου σε μια πλειάδα εξωσχολικών δραστηριοτήτων, με αποκορύφωμα την συμμετοχή μου στην ελληνική αντιπροσωπεία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων, τη διοργάνωση του Φεστιβάλ Μαθητικού Θεάτρου στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Θεσσαλονίκη ’97 και τη βράβευση της παράστασης « Το Φιόρο του Λεβάντε », όπου είχα την ευτυχία να πρωταγωνιστήσω, στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Θεάτρου του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας.

 Ο αγαπημένος μου καθηγητής / καθηγήτρια ήταν …

Είχα την τύχη να γνωρίσω εξαιρετικούς καθηγητές που με δίδαξαν την αξία της παιδείας και της δημοκρατίας. Χωρίς αμφιβολία όμως, οι δυο καθηγητές με τους οποίους συνδέθηκα περισσότερο εντός και εκτός τάξης (μέσω του Ομίλου Ελληνικού Θεάτρου), ήταν ο κ. Παναγιώτης Αντωνίου και η κ. Βένα Ευσταθίου, χάρη στους οποίους έμαθα να εκτιμώ τη σημασία της συνεργασίας, της άμιλλας και της εμπιστοσύνης.

Το αγαπημένο μου σημείο στο campus

Αν και μάλλον πέρασα το μεγαλύτερο διάστημα μεταξύ Macedonia Hall και Pappas Hall, αυτό που μου έρχεται πρώτα στο νου σκεπτόμενος το campus είναι η μυρωδιά του πεύκου και αυτό το υπέροχο περιβάλλον του Κολλεγίου Ανατόλια που έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της αισθητικής μου. 

Το Κολλέγιο Ανατόλια με βοήθησε να…

να ανακαλύψω ποιος είμαι, τις δεξιότητες αλλά και τις αδυναμίες μου. Να εκτιμώ την προσφορά στο συνάνθρωπο και να μη κοιτώ απλώς το προσωπικό συμφέρον. Και κυρίως να καταλάβω πως την πορεία μας «επί σκηνής» τη χαράζουμε εμείς οι ίδιοι, με τις αποφάσεις, τα ρίσκα και τους δισταγμούς μας.

Τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την ταυτότητα των αποφοίτων του Κολλεγίου Ανατόλια είναι …

εξωστρέφεια, πρωτοβουλία και ανεκτικότητα.

Για μένα το Κολλέγιο Ανατόλια είναι …

σημείο καμπής και σχέση ζωής. Με διαμόρφωσε με τρόπους που δεν μπορούσα να φανταστώ και σφυρηλάτησε σχέσεις και φιλίες που θα κρατήσουν για πάντα.

Το καλύτερο κομμάτι της δουλειάς μου είναι…

η αναζήτηση λύσεων με συνεργάτες από κάθε γωνιά του πλανήτη σε περίπλοκα προβλήματα (οργανωτικά, οικονομικά, ακόμα και πολιτικά), ώστε να φέρουμε σε πέρας τη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση στον κόσμο. Η συναίσθηση ότι το αποτέλεσμα της δουλειάς μας θα τεθεί στην κρίση 5 δισεκατομμυρίων θεατών σε όλο τον κόσμο αποτελεί μια τεράστια ευθύνη αλλά και μια εξαιρετική πρόκληση.

Θεωρώ σημαντική στιγμή στην επαγγελματική μου διαδρομή …

τη συμμετοχή μου στη διοργάνωση των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Παρόλο που είχα πολύ μικρότερη ευθύνη σε σχέση με ό,τι ανέλαβα έκτοτε σε άλλες χώρες, το 2004 αποτέλεσε μεγάλο «σχολείο» και το ουσιαστικό εφαλτήριο για τη μετέπειτα επαγγελματική μου πορεία.

Στο μέλλον θέλω να ….

να συνεχίσω να αγαπώ το αντικείμενό μου και να βρίσκω νόημα και κοινωνικό αντίκρισμα σε ό,τι αναλαμβάνω.

 

Διαβάστε περισσότερες συνεντεύξεις και νέα και ενημερωθείτε για τις δράσεις του Γραφείου Αποφοίτων του Κολλεγίου Ανατόλια στο anatolia.edu.gr/alumni. 

 

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead