Loading...
Menu
Έχουμε «σύνδεση» με τον ΟΗΕ

Έχουμε «σύνδεση» με τον ΟΗΕ

Μπορεί ο κόσμος μας να βρίσκεται αντιμέτωπος με πρωτόγνωρες προκλήσεις, ωστόσο το αίτημα για ένα καλύτερο αύριο παραμένει επιτακτικό αν θέλουμε να εξασφαλίσουμε στις επόμενες γενιές το δικαίωμα σε ένα αειφόρο περιβάλλον με πραγματική ποιότητα ζωής.

Στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης των μαθητών και μαθητριών και με την ευκαιρία της 75ης επετείου από την ίδρυση του ΟΗΕ, το Κολλέγιο Ανατόλια προσκάλεσε για ακόμη μία φορά τον Δημήτρη Φατούρο, Υπεύθυνο Επικοινωνίας για την Ελλάδα και την Κύπρο στο Περιφερειακό Κέντρο Πληροφόρησης του ΟΗΕ (UNRIC), για να αναπτύξει τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού.

Η πρόσκληση αυτή τη φορά ήταν διαδικτυακή. Ο κ. Φατούρος συνδέθηκε από το γραφείο του στις Βρυξέλες, σε επτά διαφορετικές συνδέσεις, με 18 διαφορετικά τμήματα της Α’, Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου και 450 συνολικά μαθητές.

Οι συζητήσεις ήταν ζωηρές, τα ερωτήματα πολλά, αλλά το μήνυμα ένα: ότι ο κόσμος μπορεί να αλλάξει με τη συμβολή των αυριανών πολιτών. Ο σκοπός για τους μαθητές του Κολλεγίου είναι να συνδυάσουν την πληροφόρηση που έλαβαν ως έναυσμα για να σχεδιάσουν και υλοποιήσουν δράσεις με άμεσο ή απώτερο θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία. Πρόκειται για έναν από τους σκοπούς του Service as Action και αναπόσπαστου κομματιού του εκπαιδευτικού προγράμματος MYP (Middle Years Programs) που υλοποιείται τα τελευταία χρόνια στις τρεις τάξεις του Γυμνασίου του Κολλεγίου Ανατόλια.

Το Κολλέγιο Ανατόλια ευχαριστεί θερμά τον κ. Φατούρο για το χρόνο του, την αισιοδοξία και το κίνητρο που έδωσε στους μαθητές μας για μία συνειδητοποιημένη και ενεργή κοινωνία.

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead