Loading...
Menu
Το Αnna Papageorgiou STEM Center στο Τεχνικό Περιοδικό ΚΤΙΡΙΟ

Το Αnna Papageorgiou STEM Center στο Τεχνικό Περιοδικό ΚΤΙΡΙΟ

Το νέο κτίριο εργαστηρίων του STEM του Κολλεγίου Ανατόλια απευθύνεται σε μαθήτριες και μαθητές εντός και εκτός του Kολλεγίου Ανατόλια και στοχεύει, πέρα από την κάλυψη λειτουργικών αναγκών, στην επισήμανση της συμβολής των επιστημών και στον προσδιορισμό του ως κοιτίδα καινοτόμων εκπαιδευτικών πρακτικών. Το ''Anna Papageorgiou STEM Center'' υλοποιήθηκε χάρη στη γενναιόδωρη συμβολή του κυβερνητικού οργανισμού των Η.Π.Α. USAID/ASHA (United States Agency for International Development /American Schools and Hospitals Abroad) του Ιδρύματος Παπαγεωργίου, Εφόρων του Κολλεγίου Ανατόλια, αποφοίτων και γονέων, ιδιωτών και οργανισμών.

Ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Σεπτέμβριο του 2020 και στεγάζει τα εργαστηριακά μαθήματα Χημείας, Φυσικής, Βιολογίας και μία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, για τους μαθητές του Κολλεγίου Ανατόλια, καθώς και τα προγράμματα του Κέντρου STEM του μη κερδοσκοπικού εκπαιδευτικού οργανισμού. Οι νέες υποδομές θα χρησιμοποιηθούν, επίσης, για προγράμματα του Κέντρου για Χαρισματικά-Ταλαντούχα Παιδιά / Center for Talented Youth Greece του Κολλεγίου Ανατόλια. Απώτερος σκοπός είναι να χρησιμοποιηθούν από το σύνολο των μαθητών και σπουδαστών και των τριών ακαδημαϊκών βαθμίδων του εκπαιδευτικού οργανισμού.

Παράλληλα και μέσα από τη συνεργασία με οργανισμούς και ερευνητικούς φορείς θα υλοποιηθούν δράσεις για τους μαθητές και φοιτητές της ευρύτερης κοινότητας, ώστε να έρθουν σε επαφή με τεχνολογίες αιχμής.

Κατεβάστε από εδώ ολόκληρο το άρθρο σε pdf όπως μας το παραχώρησε το ίδιο το περιοδικό.

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead