Loading...
Menu
Μία συγκινητική δωρεά από μαθητές του Γυμνασίου του Κολλεγίου Ανατόλια στο ΓΝΘ «Ιπποκράτειο»

Μία συγκινητική δωρεά από μαθητές του Γυμνασίου του Κολλεγίου Ανατόλια στο ΓΝΘ «Ιπποκράτειο»

Με μία συμβολική αλλά και ουσιαστική χειρονομία αλληλεγγύης, οι μαθητές της Γ'  Γυμνασίου (τμήμα 3ΑΑ) του Κολλεγίου Ανατόλια έδειξαν τη στήριξή τους προς όλους εκείνους που είτε νοσούν είτε βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας της νόσου COVID-19.  

Με χρήματα που συγκέντρωσαν, τα παιδιά αγόρασαν δέκα παλμικά οξύμετρα δακτύλου για τις ανάγκες της Β΄ Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής του ΓΝΘ «Ιπποκράτειο» και μπουκαλάκια με νερό  για τους υγειονομικούς συνολικής αξίας 300 ευρώ.

Έναυσμα για τη συγκινητική αυτή κίνηση ήταν συμμαθητής τους του οποίου η μητέρα εργάζεται στο Ιπποκράτειο και τους πληροφόρησε για τις ανάγκες του νοσοκομείου. Η καθηγήτρια και σύμβουλος του τμήματος Ζωή Κοτρώνη απευθύνθηκε στη Διοίκηση του Νοσοκομείου και ενημέρωσε για την πρόθεση των παιδιών να κάνουν τη συγκεκριμένη δωρεά, ως μία μικρή προσφορά στο δύσκολο έργο των ιατρών και νοσηλευτών.

Η καθηγήτρια απέστειλε και επιστολή που έγραψαν οι μαθητές και μαθήτριες προς το υγειονομικό προσωπικό εκφράζοντας την εκτίμηση και τον θαυμασμό τους για τις υπηρεσίες και το έργο που προσφέρουν.  «Ιδιαίτερα σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, που περνάει όλη η ανθρωπότητα, την περίοδο της πανδημίας του ιού Covid-19, ήσασταν και είστε πρότυπο ανθρωπιάς και αλληλεγγύης για όλους εμάς, παρέχετε τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες και δείχνετε στοργή και συμπόνια προς όλους τους ασθενείς. Θαυμάζουμε το έργο σας και την υπομονή σας και είμαστε κάτι παραπάνω από ευγνώμονες για αυτό» έγραψαν χαρακτηριστικά τα παιδιά.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου αποδέχθηκε με χαρά την προσφορά των μαθητών του Κολλεγίου Ανατόλια, και η επιστολή διαβάστηκε σε όλο το προσωπικό της κλινικής από τον Διευθυντή της Μιχάλη Δούμα κάνοντας πολλούς να δακρύζουν.   

Η δωρεά παραδόθηκε από δύο μαθητές στις 29 Ιανουαρίου 2021. Η πρωτοβουλία εντάχθηκε στο πρόγραμμα Service as Action του Κολλεγίου Ανατόλια.

IMG 3826

 

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead