Loading...
Menu
3ο Βραβείο σε μαθήτρια του Λυκείου στον “6th International MOZART Competition”

3ο Βραβείο σε μαθήτρια του Λυκείου στον “6th International MOZART Competition”

Η μαθήτρια της Α΄ Λυκείου του Κολλεγίου Ανατόλια Κατερίνα – Νάγια Μουταφτσή κατέκτησε το τρίτο βραβείο στο κλασικό τραγούδι στον “6th International MOZART Competition”

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε σπουδαστές κλασικής μουσικής από όλον τον κόσμο, και διεξάγεται στην Τιφλίδα της Γεωργίας. Φέτος πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά από τις 20 έως τις 27 Ιανουαρίου 2021. Ο διαγωνισμός αφορά στα κλασικά όργανα και στο τραγούδι, με βασική προϋπόθεση να ακουστεί έστω και ένα έργο του Μότσαρτ.

Στην κατηγορία του κλασικού τραγουδιού συμμετείχε η ταλαντούχα 15χρονη Κατερίνα-Νάγια υπό την επίβλεψη της διακεκριμένης σοπράνο Σόφια Μτσεντλισβίλι, ενώ στο πιάνο τη συνόδευσε η πιανίστα και σύνθετης Ζιζή Νασκιντασβίλι.

H νεαρή μαθήτρια, που είναι και μέλος της Χορωδίας της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδας από το 2019, παρακολουθεί παράλληλα και μαθήματα πιάνου με τη Ζιζή Νασκιντασβίλι στο Δημοτικό Ωδείο Νέων Μουδανιών, ενώ σπουδάζει και Αρμονία στο Δημοτικό Ωδείο Πολυγύρου με την Αικατερίνη Αραμπατζή, και κλασικό τραγούδι με τον Ευάγγελο Αραμπατζή.

Από το 2015 διακρίνεται σε μουσικούς διαγωνισμούς και συμμετέχει σε συναυλίες και εκδηλώσεις. Το 2019 αναδείχθηκε στην 3η θέση, στην κατηγορία του σύγχρονου τραγουδιού, στον Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό που διοργανώθηκε από τη Χορωδία Ορχήστρα Νέων (Χ.Ο.Ν.), και σε μικρότερη ηλικία κέρδισε τη 2η θέση σε πανελλήνιο διαγωνισμό μοντέρνου χορού.

Θερμά συγχαρητήρια στη μαθήτρια του Κολλεγίου Ανατόλια με την ευχή να συνεχίσει να ασχολείται και να διακρίνεται στην κλασική μουσική και το τραγούδι.

 

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead