Loading...
Menu
Μαθητής του Κολλεγίου Ανατόλια βραβεύτηκε από τον Δήμαρχο Καλαμαριάς

Μαθητής του Κολλεγίου Ανατόλια βραβεύτηκε από τον Δήμαρχο Καλαμαριάς

Στο Κολλέγιο Ανατόλια οι μαθητές της Α’ Λυκείου, στο πλαίσιο του MYP (Middle Years Program), εκπονούν μία ερευνητική εργασία μεγάλης χρονικής διάρκειας και έκτασης με στόχο να καλλιεργήσουν ποικίλες δεξιότητες όπως δεξιότητες έρευνας, επικοινωνίας, προσωπικής οργάνωσης, όπως επίσης και την κριτική και δημιουργική τους σκέψη. Το αποτέλεσμα αυτής της ερευνητικής εργασίας ήταν η δημιουργία ενός θαυμάσιου ντοκιμαντέρ για την ιστορία της Καλαμαριάς.

 Ο Κωνσταντίνος Τολίδης, μαθητής της Α΄ Λυκείου του Κολλεγίου Ανατόλια οπτικοποίησε την ιστορική διαδρομή και εξέλιξη της Καλαμαριάς τα τελευταία 100 χρόνια και δημιούργησε ένα  βίντεο διάρκειας 40 περίπου λεπτών με τίτλο «1920-2020: 100 years of Kalamaria  "The struggle for survival & the new homeland”.

Εκατό χρόνια, από το 1920 έως το 2020, αποτυπώθηκαν με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, και μουσική, προκαλώντας συγκίνηση σε αυτούς που το παρακολούθησαν και σε εκείνους που είδαν ένα κομμάτι του τόπου και της ζωής τους μέσα από τις διηγήσεις των δικών τους ανθρώπων. Το βίντεο ανέβηκε στο Youtube με αγγλικούς υποτίτλους και τον μαθητή να αφηγείται στα ελληνικά την ιστορία της περιοχής και του πληθυσμού της, συγκεντρώνοντας χιλιάδες views και προσελκύοντας το ενδιαφέρον όχι μόνο των πολιτών αλλά και του Δημάρχου Καλαμαριάς Ιωάννη Δαρδαμανέλη, που ενδιαφέρθηκε να γνωρίσει από κοντά τον 16χρονο δημιουργό.

Στις 9 Φεβρουαρίου  2021, ο κ. Δαρδαμανέλης, προσκάλεσε τον Κωνσταντίνο Τολίδη στο Δημαρχείο Καλαμαριάς για να τον συγχαρεί για την εξαιρετική δουλειά του και τη συνεισφορά του στη διατήρηση της συλλογικής μνήμης. Του δώρισε, μάλιστα, και ένα βιβλίο με το Ιστορικό Αρχείο Προσφυγικού Ελληνισμού  και  ένα δεύτερο με την ιστορία του Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, εξέφρασε τον θαυμασμό του στον μαθητή για την εργασία που παρουσίασε δηλώνοντας: «Μόνο περηφάνια κι ευγνωμοσύνη μπορούμε να νιώθουμε για τον Κωνσταντίνο, ο οποίος παραδίδει ένα τόσο σημαντικό έργο στην Καλαμαριάς μας. Πολλές φορές η νέα γενιά μας εκπλήσσει ευχάριστα». Από την πλευρά του ο νεαρός μαθητής δήλωσε στο Kalamaria.gr πως παρά την κούραση είναι ευχαριστημένος «από την απήχηση που είχε η δουλειά μου και τις γνώσεις που απέκτησα».

Ο Κωνσταντίνος ζει στην Καλαμαριά από την ηλικία των τριών ετών. «Ήθελα να μαθευτεί η ιστορία του τόπου μου» μας λέει. Ο μαθητής ήρθε σε επικοινωνία και έκανε έρευνα στο Ιστορικό Αρχείο Προσφυγικού Ελληνισμού από όπου πήρε άδεια για να χρησιμοποιήσει μέρος του αρχείου. «Με συγκίνησε όλη η ιστορία της περιοχής, και ιδιαίτερα η δωρήτρια του Ι. Ν. Μεταμορφώσεως που είχε πει ότι ‘εμείς δεν χτίζουμε μία εκκλησία για τα δύσκολα χρόνια, αλλά για το όραμα μίας νέας εποχής’».

Πολλά συγχαρητήρια στον Κωνσταντίνο Τολίδη για την εξαιρετική δουλειά του.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το ντοκιμαντέρ στο παρακάτω link: https://www.youtube.com/watch?v=1OaZzoMl2uA

Kalamaria TolidisJPG

 

 

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead