Loading...
Menu
«Παράθυρο» στο Θέατρο μέσα από το ΙΒ Diploma Programme

«Παράθυρο» στο Θέατρο μέσα από το ΙΒ Diploma Programme

Παρά τα κλειστά θέατρα και τις άδειες πλατείες (των θεάτρων), οι μαθητές και οι μαθήτριες του ΙΒ Diploma Programme στο Κολλέγιο Ανατόλια συνεχίζουν να ασκούνται στην τέχνη του θέατρου πίσω από κλειστές πόρτες, αλλά με ανοιχτή τη σκέψη τους στη δημιουργικότητα.

Το μάθημα του Θεάτρου στο IB Diploma Program διδάσκεται με έναν τρόπο ώστε ο μαθητής ή η μαθήτρια να αντιληφθεί τον πλούτο και την ποικιλομορφία της θεατρικής έκφρασης σε όλον τον κόσμο. Στο πλαίσιο του μαθήματος ο κάθε μαθητής ερευνά ένα παραδοσιακό είδος θεάτρου και μέσα από τη ματιά του ηθοποιού επιχειρεί να κατανοήσει τη χρήση των εκφραστικών μέσων στη συγκεκριμένη παράδοση.

Φέτος, οι μαθητές και μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να ερευνήσουν παραδοσιακά είδη θέατρου από την Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, την Ιαπωνία, τις  Αραβικές Χώρες και την Ιταλία, και συγκεκριμένα: τις κινήσεις του Dottore στην Commedia dell  Arte, τις πτώσεις στη Γαλλική Φάρσα, τη φωνή στον Καραγκιόζη, τη φωνή στο Αραβικό Θέατρο σκιών, τη φωνή και την κίνηση της μαριονέτας στις Αγγλικές Μαριονέτες Punch & Judy, τις χειρονομίες και το σώμα στο χορό του Καμπούκι, τις χειρονομίες με το μαντήλι στην Κωμωδία Ηθών.

1616225360947

IMG 0116JPG

IMG 20210319 105427

Στο πλαίσιο του Research Presentation, oι μαθητές και οι μαθήτριες «έπαιξαν» σύντομα κομμάτια από τις θεατρικές παραδόσεις που διάλεξαν δίνοντας έμφαση σε ένα από τα εκφραστικά μέσα του ηθοποιού (φωνή, σώμα, χειρονομία, κίνηση, πρόσωπο). Τα κομμάτια αυτά βιντεοσκοπήθηκαν και αποτυπώθηκαν σε ένα βίντεο που μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω:

 

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead