Loading...
Menu
Ιχνηλατώντας τις ευκαιρίες σταδιοδρομίας στα STEM επαγγέλματα

Ιχνηλατώντας τις ευκαιρίες σταδιοδρομίας στα STEM επαγγέλματα

Το Κέντρο Εκπαίδευσης STEM (Center for STEM Education) και το Γραφείο Συμβουλευτικής Αμερικανικών Πανεπιστημιακών Σπουδών και Ειδικών Προγραμμάτων (US College Counseling and Special Programs Office) του Κολλεγίου Ανατόλια διοργάνωσαν τους προηγούμενους μήνες δύο webinars για μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Ο σκοπός των διαδικτυακών εκδηλώσεων ήταν η ενημέρωση για πιθανές ακαδημαϊκές σταδιοδρομίες στα STEM επαγγέλματα.

STEM real Sciebce 2021

Η πρώτη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021 σε συνεργασία με το Greek Women in STEΜ. Διακεκριμένες Ελληνίδες ερευνήτριες που ζουν και εργάζονται σε πανεπιστήμια της Αμερικής και της Ευρώπης, μίλησαν σε περισσότερα από 410 παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς για την εργασία τους, καθώς και για τη ζωή και την καθημερινότητα τους. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, έγινε και διαδικτυακή ξενάγηση στους χώρους και τις υποδομές του νέου “Anna Papageorgiou STEM Center” του Κολλεγίου Ανατόλια. Οι μαθητές και οι γονείς πληροφορήθηκαν για τις σπουδές και την έρευνα στους τομείς της Βιολογίας, της Χημικής Μηχανικής, της Μηχανικής Περιβάλλοντος, της Υπολογιστικής Εμβιομηχανικής και της Νευροβιολογίας. Επίσης συζητήθηκε και η παρουσία και η συμμετοχή των γυναικών στις Φυσικές Επιστήμες, την Τεχνολογία, στην Επιστήμη των Μηχανικών και τα Μαθηματικά. Μπορείτε να δείτε το βίντεο της εκδήλωσης εδώ:

 

Το Σάββατο 10 Απριλίου 2021 διοργανώθηκε το δεύτερο webinar με τη συμμετοχή 200 μαθητών, μαθητριών και εκπαιδευτικών από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Διακεκριμένοι  Έλληνες επιστήμονες, εθελοντές της ομάδας R.E.A.L Science, παρουσίασαν την εργασία τους σε τομείς όπως Φαρμακευτική Χημεία, Προγραμματισμός Η/Υ, Βιοφυσική, Γενετική Διατροφολογία, Ιστορία της Επιστήμης και  Παλαιοντολογία. Επιπλέον, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ρωτήσουν τους επιστήμονες τόσο για την έρευνά τους, όσο και για την επαγγελματική τους πορεία και τις ευκαιρίες καριέρας στον κάθε τομέα ξεχωριστά.

Μπορείτε να δείτε το βίντεο της εκδήλωσης εδώ: 

 

H συνεργασία του US College Counseling and Special programs Office με το Center for STEM Education αποδείχθηκε πολύτιμη τόσο για τους μαθητές όσο και για τους εκπαιδευτικούς και θα συνεχιστεί του χρόνου με συνεργασίες με διεθνείς οργανισμούς με στόχο να αναδείξουν και να ενημερώσουν τους μαθητές για όλες τις νέες προοπτικές στον κλάδο του STEM.

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead