Loading...
Menu
ΙΒ Art Exhibition 2021: Φέτος από κοντά

ΙΒ Art Exhibition 2021: Φέτος από κοντά

Η επιστροφή της Γ΄ Λυκείου στη διά ζώσης εκπαίδευση επέτρεψε φέτος την πραγματοποίηση της καθιερωμένης εικαστικής έκθεσης των τελειοφοίτων του IB Diploma Programme στον φυσικό της χώρο, το Ingle Hall.  

Χωρίς να πτοηθούν από τις δυσκολίες και τους περιορισμούς της πανδημίας, οι εννέα μαθητές του ΙΒ2 παρουσίασαν τον Απρίλιο έργα τους που δημιούργησαν στο μάθημα των Εικαστικών Τεχνών. Και οι εννέα νέοι καλλιτέχνες ξεκίνησαν αυτό το μάθημα το 2019. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, που όλος ο κόσμος χτυπήθηκε από την πανδημία, είχαν πρόσβαση μόνο για δύο μήνες στο Art Studio. Παρά τις δυσκολίες και τους περιορισμούς κατάφεραν να αποδείξουν ότι η τέχνη και η έμπνευση πάντα βρίσκουν διέξοδο, ακόμη και σε συνθήκες περιορισμού.

Η έκθεση αποτελεί ένα από τα τρία στάδια που οι μαθητές και μαθήτριες καλούνται να ολοκληρώσουν για να περάσουν με επιτυχία το μάθημα. Τα περισσότερα έργα τους, ολοκληρώθηκαν κατά τη διάρκεια συνθηκών αποκλεισμού, γεγονός για το οποίο η καθηγήτριά τους στο μάθημα των Εικαστικών Τεχνών Χριστίνα Δουρή δήλωσε «πολύ περήφανη».

Κάθε μαθητής, πρέπει να ολοκληρώσει από επτά έως δέκα έργα τέχνης με τη χρήση διαφορετικών τεχνικών, όπως Ζωγραφικής, Γλυπτικής, Φωτογραφίας και Κολλάζ. Η έκθεση αντιπροσωπεύει το 40% του τελικού βαθμού, ενώ το υπόλοιπο 60% μοιράζεται ανάμεσα στο Process Portfolio και Comparative Study. Το Process Portfolio είναι μία παρουσίαση σε PowerPoint που αποτελείται από 25 διαφάνειες, όπου αναλύεται και εξηγείται η διαδικασία του κάθε έργου τέχνης. Επίσης εξηγεί την πηγή της έμπνευσης, δείχνει τη διαδικασία ολοκλήρωσης του κάθε έργου τέχνης και ανάλυσής του. Το Comparative Study είναι μία παρουσίαση με 18 διαφάνειες, που επιτρέπει στους μαθητές να αναλύσουν τρία διαφορετικά έργα τέχνης της επιλογής τους, που προέρχονται από διαφορετικές χρονικές περιόδους και πολιτισμούς.

20210402 162555

20210402 162615

 

KON 8004JPG

KON 7997JPG

Οι Εικαστικές Τέχνες είναι ένα θέμα με πολλές προκλήσεις, δυσκολίες αλλά και ανταμοιβές. Δεν είναι ένα μάθημα, και οι απαντήσεις δεν βρίσκονται στις σελίδες ενός βιβλίου, καθώς ο κάθε καλλιτέχνης χαράζει και ακολουθεί τον δικό του δρόμο εκφράζοντας τον εσωτερικό του κόσμο με τον πιο δημιουργικό τρόπο.Στην έκθεση φέτος συμμετείχαν οι: Θοδωρής Ροδανός, Ιωάννα Κυρίδου, Βαγγέλης Γκαρέλης, Στέλιος Ζαταγιάς, Νίκος Καραχισαρίδης, Αναστασία Μπούρα, Κατερίνα Κυρατζάκου, Ιόλη Χριστοφορίδου, Ηρακλής Καπανίδης.

KON 8022JPG

KON 8031JPG

KON 8035JPG

KON 8051JPG

KON 8055JPG

rsz 1kon 8086

 

 

 

 

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead