Loading...
Menu
Βράβευση της ομάδας του Κολλεγίου Ανατόλια για το χάλκινο μετάλλιο στον 8th IYNT

Βράβευση της ομάδας του Κολλεγίου Ανατόλια για το χάλκινο μετάλλιο στον 8th IYNT

Την Παρασκευή 21 Μαΐου 2021 η ομάδα του Κολλεγίου Ανατόλια τιμήθηκε από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στον διεθνή διαγωνισμό 8th International Young Naturalists' Tournament (IΥΝT). Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά τον περασμένο Οκτώβριο με διοργανώτρια πόλη την Αγία Πετρούπολη. Στην ομάδα Anatolia College συμμετείχαν οι μαθητές και μαθήτριες του 1ου Γυμνασίου και 1ου Λυκείου Ζωή Μαρία Πετρίδου, Αλεξάνδρα Θερειανού, Ευάγγελος Σκιαδάς, Νικόλας Παπαγεωργίου και Ελεάννα Παπαϊωάννου, καθώς και ο Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου, καθηγητής Φυσικής και team leader Στέλιος Αξαρλής.

medal

Οι μαθητές και μαθήτριες του Κολλεγίου Ανατόλια είχαν κερδίσει τον περσινό Ιούνιο την 3η θέση στο ελληνικό μέρος του διαγωνισμού 1st Hellenic Young Naturalists' Tournament εξασφαλίζοντας την πρόκρισή τους στον διεθνή ομαδοσυνεργατικό διαγωνισμό Φυσικών Επιστημών που θεωρείται από τους πιο σημαντικούς και συναρπαστικούς στον κόσμο. Σε αυτόν ομάδες των 5-6 μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου παρουσιάζουν απαντήσεις σε επιστημονικά προβλήματα, που έχουν προετοιμάσει όλη τη χρονιά. Οι λύσεις τους κρίνονται από μαθητές άλλης ομάδας (σε μορφή debate) και η απόδοσή τους αξιολογείται από μία επιτροπή καθηγητών Φυσικής. Οι ομάδες καλούνται να αντιμετωπίσουν 17 πρωτότυπα προβλήματα από διάφορους τομείς των Φυσικών Επιστημών. Τα προβλήματα είναι "ανοικτά" ώστε να μπορούν να προσεγγιστούν από πολλές οπτικές γωνίες και η κάθε ομάδα να τα αντιμετωπίσει διαφορετικά και να δώσει τη δική της εξήγηση. Οι ομάδες εναλλάσσονται σε τρεις ρόλους  - Reporter, Opponent, Reviewer - και προσπαθούν να κερδίσουν τους περισσότερους βαθμούς.

Η διαδικασία του διαγωνισμού είναι ένα θέαμα, όπου η ομάδα στον ρόλο του Reporter παρουσιάζει τη λύση σε ένα από τα προβλήματα του διαγωνισμού και έπειτα, ένας μαθητής της ομάδας που είναι στο ρόλο του Opponent ανεβαίνει στη σκηνή μαζί με τον Reporter και συζητούν πάνω στη λύση αυτή. Η ομάδα που είναι στον ρόλο του Reviewer αξιολογεί τις άλλες δύο ομάδες και στο τέλος οι κριτές βαθμολογούν. Πρόκειται για μία συναρπαστική εμπειρία που δεν συναντάται σε κανέναν άλλο διαγωνισμό Θετικών Επιστημών.

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών (ΕΕΦ) είναι ο επίσημος φορέας της Ελλάδας στον διαγωνισμό.

20210521 144240

Από αριστερά: Ζωή Μαρία Πετρίδου, Αλεξάνδρα Θερειανού, Ευάγγελος Σκιαδάς και Στέλιος Αξαρλής, διευθυντής του 1ου Γυμνασίου και team leader της ομάδας Anatolia College με τον Απόστολο Μιχαλούδη, καθηγητή Φυσικής στο Κολλέγιο Ανατόλια, μέλος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών και εκπρόσωπο της Ελλάδας στον διεθνή διαγωνισμό ΙΥΝΤ.

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead