Loading...
Menu
Hyperion Racing Team: Στη μάχη για τους παγκόσμιους τελικούς της F1 in Schools

Hyperion Racing Team: Στη μάχη για τους παγκόσμιους τελικούς της F1 in Schools

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, μία ομάδα του Κολλεγίου Ανατόλια δίνει το παρών στους Παγκόσμιους Τελικούς της F1 in Schools, αυτή τη φορά σε συνεργασία με την Εράσμειο Ελληνογερμανική Σχολή. Η ομάδα Hyperion Racing Team ρίχνεται από την Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021 στη μάχη της μεγάλης διοργάνωσης που φέτος πραγματοποιείται διαδικτυακά.

137249655 214949163409737 1428840735020651171 n

Η Hyperion Racing Team είναι ομάδα συνεργασίας μαθητών και μαθητριών του Κολλεγίου Ανατόλια και της Ερασμείου Ελληνογερμανικής Σχολής, η οποία θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους Παγκόσμιους Τελικούς του Διαγωνισμού F1 in Schools που διεξάγονται διαδικτυακά στην Αγγλία, από την Παρασκευή 4 Ιουνίου μέχρι την Τρίτη 8 Ιουνίου 2021. Η ομάδα αποτελείται από τη μαθήτρια της Α΄ Λυκείου Ασημίνα Λαζαρίδου και τους μαθητές της Α'  Λυκείου Άρη Κουτσόπουλο και Γιάννη Καραγκουνίδη (Κολλέγιο Ανατόλια). 

IMG 8299PNGIMG 8300PNGIMG 8301PNG

Από την Εράσμειο Ελληνογερμανική Σχολή συμμετέχουν η μαθήτρια της Β΄ Λυκείου Άρτεμις Συκά και οι μαθητές της Β΄ Λυκείου Κωνσταντίνος Μπαλής, Δημήτρης Πρωτοψάλτης, Τάσος Καλογήρου και Γιώργος Αναγνώστου.

IMG 8297PNGIMG 8295PNGIMG 8296PNG

 

kalogirou


 

Το Κολλέγιο Ανατόλια είναι από τα πλέον διακεκριμένα σχολεία στον διαγωνισμό αυτό, καθώς έχει κατακτήσει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του 2015 και οι ομάδες του έχουν προκριθεί πέντε φορές στους Παγκόσμιους Τελικούς. Τη φετινή χρονιά επρόκειτο αρχικά δύο ομάδες του σχολείου να συμμετάσχουν ως ομάδες συνεργασίας στους Τελικούς, αλλά η μία εξ αυτών προτίμησε να μη συμμετάσχει στη φετινή διαδικτυακή διαδικασία και να πάρει μέρος την επόμενη χρονιά.

Παρά τις τεράστιες δυσκολίες λόγω του σκληρού lockdown, η ομάδα Hyperion Racing Team προετοιμάστηκε όσο καλύτερα επέτρεψαν οι συνθήκες και έχει ως στόχο μια τιμητική θέση στην πρώτη δεκάδα. Οι μαθητές σχεδίασαν και κατασκεύασαν το αμαξίδιο το οποίο θα διαγωνισθεί και ελπίζουν να διατηρηθεί η παράδοση που θέλει τα ελληνικά αυτοκίνητα να είναι τα ταχύτερα της διοργάνωσης. Εργάστηκαν, επίσης, πολύ εντατικά στη συγγραφή τόσο του Engineering Portfolio όσο και του Portfolio στο Project Management με πολλά στοιχεία τα οποία τέθηκαν για πρώτη φορά. Εξαιρετικά μεγάλη ήταν η δυσκολία εξεύρεσης χορηγιών-δωρεών λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών και η βοήθεια σε είδος ήταν επίσης πολύ δύσκολη. Παρόλα αυτά καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια από τους μαθητές και τους καθηγητές τους ώστε να είναι ευπρόσωπη η παρουσία της ομάδας Hyperion Racing Team στον διαγωνισμό. 

Η συνεργασία μεταξύ των δύο σχολείων ήταν εξαιρετικά αρμονική και έτσι ξεπεράστηκαν οι δυσκολίες που δημιούργησαν η απόσταση και η αδυναμία επαφής και εργασίας από κοντά, ενώ και το πνεύμα της ομάδας ήταν πολύ καλό.

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead