Loading...
Menu
Συνέντευξη: Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου '09

Συνέντευξη: Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου '09

Μιλήσαμε με τη Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου απόφοιτη του Anatolia High School της τάξης του ’09. Η Μαρία Νεφέλη σπούδασε Οικονομικά και συνέχισε  με  μεταπτυχιακό στην Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία. Το 2013 ίδρυσε την πρώτη της κοινωνική επιχείρηση "Code it Like a Girl" που στόχο είχε την εκπροσώπηση των γυναικών σε τεχνολογικούς κλάδους. Το 2016 επιλέχθηκε να συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα "Women Innovators inEnteprises" (WISE), στο οποίο βραβεύτηκε ως μία από τις πέντε κορυφαίες γυναίκες πρωτοπόρους του προγράμματος. Το 2019 ίδρυσε την ηλεκτρονική πλατφόρμα διάδρασης γυναικών «Υπέροχες Γυναίκες», όπου σήμερα είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με στόχο να ενδυναμώσει τις γυναίκες δημιουργώντας δράσεις με θετικό κοινωνικό αντίκτυπο . Φέτος, συμπεριλήφθηκε στην ευρωπαϊκή λίστα EUclid Top 100 Women in Social Enterprises και της απονεμήθηκε το βραβείο GIWA (Greek International Women Award) στην κατηγορία Κοινωνική Υπευθυνότητα.

Το Κολλέγιο Ανατόλια με βοήθησε να συνειδητοποιήσω τι συμβαίνει εκτός της Θεσσαλονίκης και της Ελλάδας. Μου μίλησε για όλα αυτά που συμβαίνουν στον κόσμο και μου έδωσε όλες τις ευκαιρίες για να μπορώ να γίνω «πολίτης του κόσμου».

Η καλύτερη ανάμνηση που έχω από το σχολείο …

είναι οι φιλίες που ξεκίνησαν στα διαλείμματα και συνεχίζουν μέχρι σήμερα.

Ο αγαπημένος μου καθηγητής / καθηγήτρια ήταν …

η Αθηνά Λιόντα, καθηγήτρια Business Management στο IB. Ήμασταν η πρώτη τάξη που δίδασκε, ήταν αυστηρή αλλά μας ενέπνεε όλους να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας για να καταφέρουμε τους στόχους μας.

Το αγαπημένο μου σημείο στο campus …

ήταν ο χώρος μπροστά στο Macedonia. Κάθε φορά που βρισκόμουν μπροστά στο πέτρινο κτίριο, ένιωθα ότι βρίσκομαι κάπου αλλού και όχι σε κάποιο σχολείο. Ήταν τόσο επιβλητικό ως κτίριο αλλά και τόσο φιλόξενο.

Το Κολλέγιο Ανατόλια με βοήθησε να…

συνειδητοποιήσω τι συμβαίνει εκτός της Θεσσαλονίκης και της Ελλάδας. Μου μίλησε για όλα αυτά που συμβαίνουν στον κόσμο και μου έδωσε όλες τις ευκαιρίες για να μπορώ να γίνω «πολίτης του κόσμου».

Τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την ταυτότητα των αποφοίτων του Κολλεγίου Ανατόλια είναι …

νομίζω ότι θα ήταν λάθος να αναφέρω συγκεκριμένα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την ταυτότητα των αποφοίτων. Δεν πιστεύω σε τέτοιες γενικεύσεις.

Για μένα το Κολλέγιο Ανατόλια είναι …

εκεί όπου μου δόθηκε η ευκαιρία να έρθω σε επαφή με εξωσχολικές δραστηριότητες που άλλαξαν για πάντα την οπτική μου και με έφεραν πιο κοντά στα ενδιαφέροντά μου.

Το καλύτερο κομμάτι της δουλειάς μου είναι…

ότι έχοντας δημιουργήσει μία μεγάλη κοινότητα γυναικών, έρχομαι σε επαφή καθημερινά με υπέροχες γυναίκες με τις οποίες δημιουργούμε δράσεις που έχουν θετικό κοινωνικό αντίκτυπο.

Θεωρώ σημαντική στιγμή στην επαγγελματική μου διαδρομή …

την απόφασή μου να στραφώ στην κοινωνική επιχειρηματικότητα και να δημιουργήσω το Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό «Υπέροχες Γυναίκες», καθώς και το βραβείο που έλαβα φέτος από τα Greek International Women Awards στην κατηγορία Κοινωνική Υπευθυνότητα για την πορεία μου στον συγκεκριμένο κλάδο.

Στο μέλλον θέλω να ….

συνεχίσω να ασχολούμαι με την κοινωνική καινοτομία και πώς αυτή μπορεί να δώσει λύσεις σε χιλιάδες προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία στην οποία ζούμε.

 

Διαβάστε περισσότερες συνεντεύξεις και νέα και ενημερωθείτε για τις δράσεις του Γραφείου Αποφοίτων του Κολλεγίου Ανατόλια στο anatolia.edu.gr/alumni. 

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead