Loading...
Menu
Καλύτερη Εικονική Μαθητική Επιχείρηση: H Matchpoint κάνει παιχνίδι…

Καλύτερη Εικονική Μαθητική Επιχείρηση: H Matchpoint κάνει παιχνίδι…

Το Σάββατο 12 Ιουνίου 2021 η ομάδα Matchpoint του ΙΒ του Κολλεγίου Ανατόλια αγωνίζεται στον τελικό πανελλαδικού διαγωνισμού «Καλύτερη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2021» του Junior Achievement Greece. Με την ευκαιρία του μεγάλου τελικού, ο Γιώργος Τζιμούρτος, CEO της εικονικής επιχείρησης και τελειόφοιτος μαθητής, έδωσε την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021  συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM» και μίλησε στους δημοσιογράφους Αναστασία Καρυπίδου και Σωτήρη Κυριακίδη για τον σκοπό και πνεύμα της Matchpoint.

Η Matchpoint με σύνθημα “Find your sports mate” είναι μία διαδικτυακή εφαρμογή, που θα διατίθεται στους χρήστες δωρεάν, επιτρέποντάς τους να κλείσουν γήπεδα και να βρουν συμπαίκτες για να παίξουν τένις, μπάσκετ ή ποδόσφαιρο, την ώρα και στην περιοχή που τους βολεύει. Παράλληλα, τα αθλητικά κέντρα θα έχουν την ευκαιρία να απολαμβάνουν σημαντικά οφέλη διαφήμισης και προώθησης των εγκαταστάσεών τους στο ευρύ δίκτυο των εγγεγραμμένων.

Τα μέλη της 19μελούς ομάδας έκαναν πρωτογενή έρευνα σε πιθανούς χρήστες της εφαρμογής και αθλητικά κέντρα, και διαπίστωσαν την ανάγκη της σωματικής άσκησης, τη δυσκολία στην εξεύρεση χώρων και συμπαικτών, η οποία είναι και χρονοβόρα και πολλές φορές καταλήγει άκαρπη. «Η ιδέα μας στηρίζεται στην αρχαιοελληνική φράση ‘νους υγιής εν σώματι υγιεί’, που ιδιαίτερα τώρα με την καραντίνα ήταν αναγκαία. Ένα επίσης μεγάλο πρόβλημα στις μέρες μας είναι πως πολλά παιδιά της ηλικίας μας προτιμούν το e-gaming εκτός από την πραγματική άθληση. Και το πρόβλημα φάνηκε εντονότερο κατά την πολύμηνη καραντίνα με την πανδημία» εξήγησε ο 18χρονος Γιώργος Τζιμούρτος στον ραδιοφωνικό σταθμό.

Η ομάδα Matchpoint αποτελείται από τους Αντωνίου Θάλεια, Τσιότσκα Άννα- Ναταλία, Πετρίδη Μαρίζα Σαλώμη, Γαλατσοπούλου Κορνηλία-Δανάη, Αλεξανδρίδου Κωνσταντίνα, Μαυρομμάτη Σταύρο, Σπανό Παναγιώτη, Φάκα Πλάτωνα, Τσιταμπάνη Νικόλαο-Σπυρίδωνα, Αξαρλή Ασημίνα, Βαμβακά Ιωάννη και Παπαγεωργίου Αχιλλέα από το ΙΒ1, και τους Τζιμούρτο Γεώργιο, Καφάτο Εμμανουήλ, Παπαγεωργίου Ηλέκτρα, Στεργίου Κωνσταντίνο, Τάσσου Άννα, Κρανιώτη Δημήτρη, Κυρατζάκου Κατερίνα, Πυροβέτση Νικόλαο από το ΙΒ2.

Φέτος οι αγώνες θα μεταδοθούν σε απευθείας διαδικτυακή μετάδοση από τον ιστότοπο του Junior Achievement Greece (http://senja.gr/) με τη συμμετοχή των 10 καλύτερων εικονικών επιχειρήσεων που αναδείχθηκαν στις προηγούμενες φάσεις της διοργάνωσης.

Καλή επιτυχία στους Τελικούς και συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη της Matchpoinτ καθώς και στις  συμβούλους καθηγήτριες του ΙΒ Αθηνά Λιόντα και Αντιγόνη Πυροβέτση για τις βάσεις και τις γνώσεις που δίνουν στα παιδιά, και τον Γιώργο Κόκκα, Διευθυντή του Κέντρου Επιχειρηματικότητας για την καθοδήγησή του.

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συνέντευξη του Γιώργου Τζιμούρτου εδώ

 

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead