Loading...
Menu
Bravo Anatolia!  Με διακρίσεις το Service as Action και οι Green Ambassadors στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Bravo Schools»

Bravo Anatolia! Με διακρίσεις το Service as Action και οι Green Ambassadors στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Bravo Schools»

Το Πρόγραμμα Service as Action του MYP και οι Green Ambassadors ήταν δύο από τις δράσεις του Κολλεγίου Ανατόλια που διακρίθηκαν στον 4ο Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό «Bravo Schools» για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ. Με αυτή τη διάκριση το Κολλέγιο Ανατόλια εντάσσεται στο Δίκτυο Σχολικών Πρεσβευτών για τους Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Ο Διαγωνισμός προωθεί την εκπαίδευση και ενημέρωση για τους Παγκόσμιους Στόχους αναδεικνύοντας κάθε χρόνο τις πιο ολοκληρωμένες εκπαιδευτικές προσεγγίσεις που αναπτύσσονται στη σχολική κοινότητα· υλοποιείται από το QualityNet Foundation και αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας in action for a better world σε συνεργασία με το "World’s Largest Lesson", την UNICEF και την UNESCO. Στο Bravo Schools συμμετείχαν φέτος 342 σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που παρουσίασαν 867 σχολικές δράσεις με τη συμμετοχή 30.427 μαθητών και περισσοτέρων από 42.000 πολιτών που συμμετείχαν στην online ψηφοφορία για την ανάδειξη των καλύτερων δράσεων.

Το Service as Action και οι Green Ambassadors διακρίθηκαν στην κατηγορία «Δράσεις Συνεργασίας» με την τοπική και ευρύτερη κοινωνία για τον «Στόχο 10: Λιγότερες Ανισότητες» και τον «Στόχο 11: Βιώσιμες Πόλεις και Κοινότητες» αντίστοιχα.

• Το πρόγραμμα «Service as Action» του International Baccalaureate (IB) Middle Years Program (MYP) συνδυάζει την κοινωνική προσφορά με τη μάθηση βοηθώντας τους μαθητές να αναπτύξουν δεξιότητες με βιωματικό τρόπο και να αναλάβουν πρωτοβουλίες, πραγματοποιώντας δράσεις που ικανοποιούν τα ενδιαφέροντά τους και ταυτόχρονα προσφέρουν στο συνάνθρωπό τους και στο κοινωνικό σύνολο. Οι μαθητές εργάστηκαν ομαδικά, ενημερώθηκαν για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους, επέλεξαν πεδίο δράσης, παρακολούθησαν σχετικές ομιλίες, ήρθαν σε επαφή με οργανισμούς και ιδρύματα, διεξήγαγαν έρευνα σύμφωνα με τους κανόνες της ακαδημαϊκής δεοντολογίας, σχεδίασαν τον τρόπο δράσης τους και το κοινό στο οποίο θα απευθύνονταν, και δημιούργησαν το τελικό τους προϊόν ή την τελική δράση τους.

Προσφύγων

στο Ιπποκράτειο 2JPG

στο ΙπποκράτειοJPG


• Οι Green Ambassadors αποτελούνται από 12 μαθητές Γ' Γυμνασίου και Α' Λυκείου του σχολείου, και δημιουργήθηκαν με σκοπό να προωθήσουν την Πράσινη Εκπαίδευση και να ευαισθητοποιήσουν τους συνομηλίκους τους και την ευρύτερη κοινότητα για περιβαλλοντικά θέματα. Η ομάδα διοργάνωσε τους προηγούμενους μήνες καθαρισμούς δημοσίων χώρων, την ενημερωτική εκδήλωση "Greening our School" σε συνεργασία με το Greek Bioeconomy Forum και συμμετείχε σε διαγωνισμούς όπως το Generation Next Vodafone. Επίσης δύο μαθητές επιλέχθηκαν για την ομάδα εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής "Coalition for Green Education".

DSC 0002JPG

 

IMG 9761

Μπράβο σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες που με τη συμμετοχή τους έδειξαν τα απτά αποτελέσματα των προγραμμάτων Κοινωνικής Προσφοράς και Πράσινης Εκπαίδευσης του σχολείου.

Μπράβο και στους συμβούλους καθηγητές, στη Μάγδα Παπαθεοχάρη, συντονίστρια του Service as Action, στη Δρα Ηρώ Κολιάκου, καθηγήτρια Βιολογίας και συντονίστρια των προγραμμάτων STEM στο Anatolia Elementary και Anatolia High School και στην Πέγκυ Περακάκη συντονίστρια των προγραμμάτων Κοινωνικής Ευθύνης του Κολλεγίου Ανατόλια για τη συμβολή τους στην καθοδήγηση των μαθητών και μαθητριών.

Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα είναι εδώ: https://inactionforabetterworld.com/bravo-schools-2021/

 

 

 

 

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead