Loading...
Menu
Χρήστος Γώδης: Σπουδές στο Hamilton College, ένα από τα καλύτερα κολέγια των ΗΠΑ

Χρήστος Γώδης: Σπουδές στο Hamilton College, ένα από τα καλύτερα κολέγια των ΗΠΑ

Ένα από τα κορυφαία ιδρύματα στις ΗΠΑ στον χώρο των Ανθρωπιστικών Σπουδών είναι το  Hamilton College που βρίσκεται στην 9η θέση στη σχετική κατηγορία. Αυτό το κολέγιο επέλεξε ο Χρήστος Γώδης ένας από τους φετινούς αποφοίτους του IB Diploma Program, κάνοντας πραγματικότητα ένα όνειρο που είχε από μαθητής Γυμνασίου: να χαράξει το δικό του μέλλον σπουδάζοντας στην Αμερικη και έχοντας λάβει μερική υποτροφία στο ακαδημαϊκό ίδρυμα της πρώτης επιλογής του.

Ο Χρήστος Γώδης ήταν από τους μαθητές που από τα πρώτα χρόνια της φοίτησής του στο Κολλέγιο Ανατόλια έδειξε τις κλίσεις του και αξιοποίησε κάθε ευκαιρία που του δινόταν για να τις καλλιεργήσει. Οι άριστες σχολικές του επιδόσεις συναγωνίζονταν την παρουσία του σε  εξωσχολικές δραστηριότητες από τις οποίες ξεχωρίζει η συμμετοχή του στα MUN (Model United Nations), παρακολούθηση προγραμμάτων όπως το Yale Young Global Scholars, και η συνεισφορά του στη μαθητική κοινότητα του σχολείου ως Πρόεδρος μαθητικών συμβουλίων για πέντε συνεχή χρόνια.

 Το φάσμα των αναζητήσεών του ήταν ανέκαθεν ευρύ. Συμμετείχε στις παραστάσεις του Drama Club, έκανε μία σύντομη μαθητεία δίπλα στον Γερμανό αρχιτέκτονα Paul Gunder Balzer, και από μικρός ασχολείται με τον αθλητισμό κάνοντας τένις, aikido, σκι, ορειβασία. Η ενασχόλησή του με τον εθελοντισμό πρωταγωνιστεί στο βιογραφικό του, δείχνοντας σε κάθε του βήμα πνεύμα συνεργασίας, σοβαρότητας και υπευθυνότητας, ηγετικές ικανότητες όπως και συνεχή συμμετοχή στον κοινωνικό του περίγυρο, στο Κολλέγιο Ανατόλια, αλλά και στη Θεσσαλονίκη μέσα από πολύχρονη δράση στη ΧΑΝΘ. 

Αν φροντίζεις τον περίγυρό σου, το σχολείο σου, όπως εμείς κάναμε όλα αυτά τα χρόνια, αν ο καθένας κάνει το δικό του χρέος, και αν όλοι σκέφτονται έτσι, τότε θα υπάρξει αλλαγή σε πολλούς τομείς.

«Από το Γυμνάσιο είχα πολλά ενδιαφέροντα και μία κλίση προς την Πολιτική και τις Διεθνείς σχέσεις. Επειδή όμως δεν ήμουν σίγουρος τι ακριβώς ήθελα να σπουδάσω, επέλεξα το ΙΒ, καθώς μπορούσα να παρακολουθήσω μαθήματα από διαφορετικά πεδία. Για τον ίδιο λόγο προτίμησα ένα κολέγιο liberal arts στις ΗΠΑ. Από μαθητής Γυμνασίου είχα όνειρο να σπουδάσω στην Αμερική, γιατί το ακαδημαϊκό της περιβάλλον σού επιτρέπει να έχεις πολλές εμπειρίες και να βρεις αυτό που σου ταιριάζει», λέει ο ίδιος.

Με τη βοήθεια του US Counseling Office του Κολλεγίου Ανατόλια και την οικογένειά του ως υποστηρικτικό παράγοντα, ο Χρήστος βρήκε τον προορισμό του στο Hamilton College, στην πολιτεία της Νέας Υόρκης κοντά στα σύνορα με τον Καναδά. Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα και πιο επιλεκτικά κολέγια της χώρας το οποίο προσελκύει φοιτητές από όλον τον κόσμο με δυνατό ακαδημαϊκό υπόβαθρο, πολύπλευρα ενδιαφέροντα και ισχυρή θέληση να ανακαλύψουν και να ασχοληθούν με αυτό που αγαπούν. Μέσα από ένα ανοιχτό πρόγραμμα σπουδών, ενισχύει την κριτική σκέψη και τις ικανότητες επικοινωνίας προετοιμάζοντας τους φοιτητές και τις φοιτήτριες για μία ενήλικη ζωή με νόημα, σκοπό και ενεργή δράση υπέρ της κοινωνίας.

Ένα επιπλέον πλεονέκτημα του Hamilton College για τον Χρήστο Γώδη είναι το σχετικά μικρό του μέγεθος και οι δυνατοί δεσμοί που σχηματίζονται στα μέλη της κοινότητάς του. «Στο έτος μου θα είμαστε 300 άτομα. Δεν θα ήθελα να είμαι ένας από τους 1.000 φοιτητές, αλλά να γνωριστώ με τους συμφοιτητές μου και να δημιουργήσουμε σχέσεις. Και αυτό είναι κάτι που έμαθα στο Κολλέγιο Ανατόλια αλλά και στη ΧΑΝΘ ότι όλα ξεκινούν από τις σχέσεις των ανθρώπων και τα μικρά βήματα που κάνουμε. Αν φροντίζεις τον περίγυρό σου, το σχολείο σου, όπως εμείς κάναμε όλα αυτά τα χρόνια, αν ο καθένας κάνει το δικό του χρέος, και αν όλοι σκέφτονται έτσι, τότε θα υπάρξει αλλαγή σε πολλούς τομείς. Η πανδημία μάς έδειξε πόσο σημαντικές είναι οι σχέσεις με τους γύρω μας, και πώς καταφέραμε ως μαθητές να διατηρήσουμε και να συσφίξουμε τις σχέσεις μας ως κοινότητα, γιατί μόνος του κανείς δεν μπορεί να είναι».

 

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead