Loading...
Menu
Let's meet and play: Ημέρα Προσανατολισμού για τα νέα μέλη της κοινότητας του ΙΒ

Let's meet and play: Ημέρα Προσανατολισμού για τα νέα μέλη της κοινότητας του ΙΒ

Το πρόγραμμα του Διεθνούς Απολυτηρίου/ ΙΒ του Κολλεγίου Ανατόλια καλωσόρισε τους νέους του μαθητές και τις νέες του μαθήτριες την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021 με μία όμορφη και ξεχωριστή «Ημέρα Γνωριμίας».

Το International Baccalaureate Program είναι ένα διετές πρόγραμμα, που αντιστοιχεί στη Β΄ και Γ΄ Λυκείου, γνωστό για την ευελιξία του να ικανοποιεί τις ανάγκες ενός εκτενούς φάσματος μαθητών με διαφορετικά ενδιαφέροντα και προσωπικότητες. Έδωσε, λοιπόν, στους νέους μαθητές του την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους, καθώς και με τους τελειόφοιτους του προγράμματος – της τάξης του ΙΒ2 -  και τους καθηγητές και καθηγήτριές τους. Οι «συστάσεις» έγιναν με τη διεξαγωγή δέκα διαφορετικών δραστηριοτήτων βασισμένων στο προφιλ του μαθητη του ΙΒ (IB learner's profile).  

Δημιουργώντας μέσα από διασκεδαστικούς τρόπους την αίσθηση κοινότητας, τα παιδιά χρησιμοποίησαν την κριτική και τη δημιουργική τους σκέψη για να λύσουν σύνθετα προβλήματα, εκφράστηκαν με αυτοπεποίθηση, έδρασαν με σεβασμό στα χρονικά όρια που τους δόθηκαν, κατανόησαν τη σχέση αλληλεξάρτησης του ενός με του άλλου, τόλμησαν και εμπιστεύτηκαν.  

Στόχος της Ημέρας που είχε ως motto το “learning through playing” ήταν να νιώσουν οικεία και να πάρουν μια γεύση για τις δεξιότητες που θα χρειαστεί να αναπτύξουν στην πορεία της ζωή τους, τις δυνατότητες τους και τα όρια τους. Στοιχεία πολύτιμα και απαραίτητα για τη μαθησιακή και προσωπική τους εξέλιξη.

IB Orientation 2021 6

IB Orientation 2021 1

Καθηγητές και μαθητές του ΙΒ1 του Diploma Program. Μία νέα κοινότητα δημιουργείται.

 

IB Orientation 2021 2

Bingo! Ένα παιχνίδι bingo έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά να γνωριστούν καλύτερα μεταξύ τους και ο καθένας να μιλήσει για τα χόμπι, τα ταξίδια του και τα προσωπικά του ενδιαφέροντα. Πρόκειται για μία δραστηριότητα συνυφασμενη με την ισορροπία και την ιεράρχηση των προτεραιοτήτων, στοιχεία τα οποία οι μαθητές του ΙΒ καλούνται να καλλιεργήσουν κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στο διετές πρόγραμμα. 

 

IB Orientation 2021 4

Εμπιστοσύνη και επικοινωνία: τα παιδιά έδεσαν τα μάτια τους και αφέθηκαν στις οδηγίες των συμμαθητών τους για να ξεπεράσουν τα εμπόδια.

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead