Loading...
Menu
Στη Δρα Ηρώ Κολιάκου το Global Teacher Award 2021

Στη Δρα Ηρώ Κολιάκου το Global Teacher Award 2021

Στη Δρα Ηρώ Κολιάκου, καθηγήτρια Φυσικής και συντονίστρια των προγραμμάτων STEM του Κολλεγίου Ανατόλια, απονέμεται φέτος το διεθνές βραβείο Global Teacher Award 2021 του οργανισμού AKS, για το εξαιρετικό εκπαιδευτικό της έργο.

Το βραβείο Global Teacher Award αναζητά σε όλον τον κόσμο εκπαιδευτικούς που διακρίνονται για το εμπνευσμένο διδακτικό τους έργο και συνεισφέρουν με έναν δημιουργικό τρόπο στην εκπαίδευση των νέων ανθρώπων τόσο εντός όσο και εκτός της σχολικής τάξης. Η Ελληνίδα εκπαιδευτικός κέρδισε το Global Teacher Award χάρη στη συμμετοχή της σε διεθνείς πρωτοβουλίες όπως τα ευρωπαϊκά προγράμματα Green Edu ( Greenedu.uowm.gr ) και το Mini Open Labs (https://miniopenlabstem.com/) και τον διαγωνισμό  STEAM for ALL  

«Πιστεύω πως το πιο σημαντικό δώρο που μπορείς να προσφέρεις σε ένα παιδί είναι η γνώση και η υποστήριξη. Είναι πολύ σημαντικό να ενθαρρύνουμε τους νέους να πραγματοποιούν τα όνειρά τους και να συμβάλλουν με αυτόν τον τρόπο σε ένα καλύτερο αύριο» δήλωσε με την ευκαιρία της βράβευσής της η Ηρώ Κολιάκου.

Η Δρ. Ηρω Κολιάκου είναι καθηγήτρια Φυσικής και συντονίστρια των δραστηριοτήτων STEM του Κολλεγίου Ανατόλια. Παράλληλα είναι μέλος του διδακτικού προσωπικού του Κέντρου για Χαρισματικά και Ταλαντούχα Παιδιά/ Center for Talented Youth (CTY) Greece του Κολλεγίου Ανατόλια όπου διδάσκει το online μαθημα Βιοϊατρική Τεχνολογία. 

Συντονίζει για το  Κολλέγιο Ανατόλια δυο ευρωπαϊκά προγράμματα το “Green Education for a Sustainable Future και το “ Mini Open Labs” που έχουν ως στόχο να προάγουν το STEM και την Πράσινη Εκπαίδευση σε όλη την Ευρώπη.  

Είναι  πρέσβειρα  της ομάδας Scientix, της ευρωπαϊκής ομάδας εκπαιδευτικών που διδάσκουν τα αντικείμενα STEM. Μέσω του Scientix έχει αξιολογήσει και δημιουργήσει  εκπαιδευτικό υλικό για το Ευρωπαϊκό Σχολικό Δίκτυο και έχει συνδημιουργήσει τον διαγωνισμό STEAM for All που έχει στόχο την εμπλοκή των μαθητών και των μαθητριών σε δραστηριότητες της εκπαίδευσης STEAM και απευθύνεται και σε πρόσφυγες και μετανάστες μαθητές σε μία προσπάθεια να υποστηριχθεί η ένταξή τους στη νέα για αυτούς εκπαιδευτική και κοινωνική πραγματικότητα της Ελλάδας.

Αποτελεί ιδρυτικό μέλος του European Association of STEAM Educators και μέλος του Science on Stage Europe, αναπτύσσοντας δραστηριότητες STEM που σχετίζονται με τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ. Είναι μέλος των ομάδων Greek Women in STEM, Real Science και Global Talent Mentoring υποστηρίζοντας νέους από όλο τον κόσμο στην καλλιέργεια δεξιοτήτων STEM.

Είναι κάτοχος πτυχίου Φυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών από το Imperial College, με ειδίκευση στη Βιοϊατρική Τεχνολογία και διδάκτορας του Τμήματος Βιολογίας του Α.Π.Θ. 

Από το 2009 εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα Bιοτεχνολογίας στη διαχείριση ποιότητας εργαστηρίων και την έρευνα και ανάπτυξη υπεύθυνη για την εφαρμογή και τους εσωτερικούς ελέγχους ευρωπαϊκών έργων Ε & Α. Έχει δημοσιεύσει 15 επιστημονικές εργασίες σε διεθνή περιοδικά. Έχει λάβει εκπαίδευση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό  Διαστήματος-ESA Robotics and Automation Lab (2018), European Molecular Biology Learning Lab (2017 & 2020), CERN (2019) και European Schoolnet Future Learning Classroom (2019).

  • Η τελετή απονομής του βραβείου θα μεταδοθεί ζωντανά στο Youtube και στο Facebook στις 10 Οκτωβρίου 2021 στις 4 μ.μ.

 

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead