Loading...
Menu
Μαθητής του ΙΒ2 από τώρα δεκτός για σπουδές με υποτροφία στο κορυφαίο πανεπιστήμιο Bocconi

Μαθητής του ΙΒ2 από τώρα δεκτός για σπουδές με υποτροφία στο κορυφαίο πανεπιστήμιο Bocconi

Η πρώτη θετική απάντηση από Πανεπιστήμιο του εξωτερικού ήρθε τρεις μόλις εβδομάδες μετά την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς.

Ο ΝΙκος Τσιταμπάνης μαθητής του ΙΒ2 στο Κολλέγιο Ανατόλια έγινε δεκτός από το  Πανεπιστήμιο Bocconi στην Ιταλία με αίτηση που έκανε στο early session, διαδικασία κατά την οποία τα ιδρύματα ανακοινώνουν τη θετική τους απάντηση χωρίς να περιμένουν την αξιολόγηση όλων των υποψηφίων τους.

Ο Νίκος από του χρόνου θα είναι φοιτητής στο αγγλόφωνο πρόγραμμα “BIEM - BSc in International Economics and Management” κερδίζοντας και το βραβείο-υποτροφία "2022-2023 Bocconi International Award" που του εξασφαλίζει μειωμένα δίδακτρα κατά το ήμισυ εξαιτίας της εξαιρετικής ακαδημαϊκής του επίδοσης.

Το Bocconi προεπέλεξε τον μαθητή ανάμεσα από εκατοντάδες υποψηφίους λόγω της πολύ υψηλής βαθμολογίας του στο πρώτο έτος της φοίτησής του στο ΙΒ του Κολλεγίου Ανατόλια και του σκορ του στις εξετάσεις του SAT. Το κορυφαίο πανεπιστήμιο της Ιταλίας είναι ένα από τα καλύτερα στον κόσμο στον τομέα του Business και Management (7ο στον κόσμο το 2020 σύμφωνα με το QS World University Rankings και 3ο στην Ευρώπη στον συγκεκριμένο κλάδο σπουδών).

Ο τελειόφοιτος μαθητής του IB είναι και υπότροφος του Κολλεγίου Ανατόλια έχοντας λάβει για όλα τα χρόνια των σπουδών του τιμητική υποτροφία λόγω της τρίτης υψηλότερης βαθμολογίας που συγκέντρωσε κατά την εισαγωγή του στην Α΄ Γυμνασίου. Κατά τη διάρκεια της φοίτησής του στο Γυμνάσιο και την Α΄ Λυκείου (2016-2020) ο Νίκος έλαβε και τα τέσσερα χρόνια Αριστείο Προόδου από το Υπουργείο Παιδείας, ενώ από νωρίς έδειξε ενδιαφέρον για την επιχειρηματικότητα ασχολούμενος με το Company Program και την ομάδα Matchpoint που αναδείχθηκε το 2020 ανάμεσα στις 10 καλύτερες της Ελλάδας στον Διαγωνισμό «Μαθητική Εικονική Επιχείρηση».

Το Bocconi ήταν η πρώτη επιλογή του αριστούχου Έλληνα μαθητή όπως και ο συγκεκριμένος κλάδος σπουδών. «Δεν θα ήθελα να σπουδάσω σε κανένα άλλο πανεπιστήμιο. Είμαι πολύ χαρούμενος και ευχαριστώ το Κολλέγιο Ανατόλια για τις γνώσεις και τη βοήθεια που μου προσέφερε καθώς και την καθηγήτριά μου Αντιγόνη Πυροβέτση υπεύθυνη στο ΙΒ για τις σπουδές στα πανεπιστήμια της Ευρώπης».

 

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead