Loading...
Menu
Συνέντευξη: Στέφανος Τσιαλής '82

Συνέντευξη: Στέφανος Τσιαλής '82

Μιλήσαμε με τον Στέφανο Τσιαλή απόφοιτο του Anatolia High School της τάξης '82. Ο Στέφανος σπούδασε πιάνο στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης και Μουσικολογία στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, συνέχισε με σπουδές στη Διεύθυνση Ορχήστρας, στην Ακαδημία Μουσικής της Βιέννης, από όπου αποφοίτησε με διακρίσεις. Μετά τα πρώτα του βήματα ως Βοηθός Μαέστρου και Διευθυντής Σπουδών στο Κρατικό Θέατρο του Μάινινγκεν, το 1996, ο Στέφανος κέρδισε υποτροφία από το Ίδρυμα Richard Wagner. Από το 1997 έως το 2004, διετέλεσε πρώτος Αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δωματίου της Κεντρικής Γερμανίας, ενώ από το 2001 έως το 2004 υπήρξε μόνιμος προσκεκλημένος μαέστρος της Συμφωνικής Ορχήστρας του Βερολίνου. Από το 2009 έως το 2013 ήταν Καλλιτεχνικός Διευθυντής της φιλαρμονικής ορχήστρας της Θουριγγίας. Ο Στέφανος διετέλεσε επίσης πρώτος Αρχιμουσικός και Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών από τον Μάιο του 2014 έως τον Σεπτέμβριο του 2020. Έχει διευθύνει 90 ορχήστρες παγκοσμίως και έχει συνεργαστεί με μερικούς από τους σπουδαιότερους σολίστ της διεθνούς μουσικής σκηνής. Παράλληλα, ασχολείται εδώ και πολλά χρόνια με την ερμηνεία και την ηχογράφηση κινηματογραφικής μουσικής, ενώ μιλάει οκτώ γλώσσες!

Τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την ταυτότητα των αποφοίτων του Κολλεγίου Ανατόλια είναι ότι διατηρούν τη μεταξύ τους επαφή.

Η καλύτερη ανάμνηση που έχω από το σχολείο …

είναι οι αγώνες στίβου, που μου έδιναν την ευκαιρία να αναμετριέμαι όχι τόσο με τους άλλους συναθλητές μου, αλλά κυρίως με τον εαυτό μου και αυτά που νόμιζα ότι είναι τα όριά μου.

Ο αγαπημένος μου καθηγητής / καθηγήτρια ήταν …

ο κος Πλούσιος που με ήρεμο και νηφάλιο τρόπο με μύησε στα μυστικά της ελληνικής λογοτεχνίας όλων των εποχών.

Το αγαπημένο μου σημείο στο campus ήταν …

η βιβλιοθήκη, χώρος σχεδόν μυσταγωγίας και διαφυγής σε φανταστικούς κόσμους όταν οι πολύβουοι διάδρομοι των σχολικών κτιρίων με κούραζαν.

Το Κολλέγιο Ανατόλια με βοήθησε να…

διευρύνω τους ορίζοντές μου.

Τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την ταυτότητα των αποφοίτων του Κολλεγίου Ανατόλια είναι …

ότι διατηρούν τη μεταξύ τους επαφή.

Για μένα το Κολλέγιο Ανατόλια είναι …

σημαντικός θεσμός της Θεσσαλονίκης που με βοήθησε πολύ στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς μου στα κρίσιμα χρόνια της εφηβείας.

Το καλύτερο κομμάτι της δουλειάς μου είναι…

ότι κάνω το χόμπι μου.

Θεωρώ σημαντική στιγμή στην επαγγελματική μου διαδρομή …

τη θητεία μου ως διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και ως εκ τούτου τη δυνατότητα να προσφέρω στην πατρίδα μου.

Στο μέλλον θέλω να ….

θέλω να προσφέρω στους νέους.

 

Διαβάστε περισσότερες συνεντεύξεις και νέα και ενημερωθείτε για τις δράσεις του Γραφείου Αποφοίτων του Κολλεγίου Ανατόλια στο anatolia.edu.gr/alumni. 

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead