Loading...
Menu
Χρυσό μετάλλιο για την ομάδα Zephyros του Κολλεγίου Ανατόλια στην 1η Διεθνή  Ολυμπιάδα ISAC

Χρυσό μετάλλιο για την ομάδα Zephyros του Κολλεγίου Ανατόλια στην 1η Διεθνή Ολυμπιάδα ISAC

Η ομάδα Zephyros που δημιούργησαν τέσσερις μαθήτριες του Anatolia High School κατέκτησαν την πρώτη θέση στον διεθνή διαδικτυακό διαγωνισμό Imagination in Science by Art  in different Cultures (ISACOlympiad

Η Ολυμπιάδα ISAC διοργανώθηκε από το Ariaian Young Innovative Minds Institute (AYIMI) και το ADIB Science and Technology Institute (ADIB) που έχουν την έδρα τους στο Ιράν. Περισσότεροι από 100 μαθητές και μαθήτριες από όλον τον κόσμο παρουσίασαν πρωτότυπες καλλιτεχνικές εργασίες με επιστημονικό υπόβαθρο, που κινούνται στη σφαίρα του STEAM.

Οι μαθήτριες (αλφαβητικά) Κωνσταντινίδου Ζωή, 5B/B, Πάνου Πολυξένη, 3C/B, Πετρίδη Ιωάννα, 3D/B, και Σολομωνίδου Ανδριάννα, 3D/B, σχεδίασαν και παρουσίασαν το project ZEPHYROS που αφορά μία κατοικία σχεδιασμένη για τον πλανήτη Άρη.

Αυτό που κέρδισε τις εντυπώσεις των κριτών ήταν ότι, πέρα από το πρωτότυπο του θέματος  - μία κατοικία στον Άρη και όχι κάποιο ερευνητικό εργαστήριο για επιστήμονες - οι μαθήτριές μας είχαν λάβει υπόψη και έδωσαν πειστικές απαντήσεις σχετικά με τα υλικά, την ενέργεια, το φαγητό και τον τρόπο ζωής και ψυχαγωγίας των κατοίκων. Έτσι, κατάφεραν να αποσπάσουν την 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία “Designing an underwater or space habitat, a laboratory, hospital, school or house”.

Zephyros Mars ISAC 1

Οι επιβλέποντες του project ήταν (αλφαβητικά): Κολιάκου Ηρώ, Μιχαλούδης Απόστολος και Προεστοπούλου Γεωργία.

Συγχαρητήρια στην ομάδα Zephyros και τους επιβλέποντες για τη μεγάλη επιτυχία. 

Zephyros Mars ISAC 2

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead