Loading...
Menu
Συνέντευξη: Δημήτρης Άντσος '86

Συνέντευξη: Δημήτρης Άντσος '86

Μιλήσαμε με τον Δημήτρη Άντσο, απόφοιτο του Anatolia High School της τάξης ’86. Ο Δημήτρης είναι κάτοχος Πτυχίου, Μεταπτυχιακού και Διδακτορικού στον τομέα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών από το Caltech (Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνιας), με εξειδίκευση στις Ηλεκτρομαγνητικές Τηλεπικοινωνίες και τα Μικροκύματα. Σήμερα εργάζεται ως Διευθυντής Προγράμματος Ανάπτυξης Τεχνολογίας Διαστημικών Τηλεπικοινωνιών στο Εργαστήριο Αεριωθούμενης Προώθησης (Jet Propulsion Laboratory) της NASA, το οποίο βρίσκεται στην Πασαντήνα της Καλιφόρνιας, όπου ηγείται μιας ομάδας τεχνολόγων με σκοπό την έρευνα και ανάπτυξη προηγμένων τεχνολογιών που αφορούν το μέλλον των τηλεπικοινωνιών στα διαστημικά σκάφη. Στο παρελθόν, ο Δημήτρης ήταν Επικεφαλής Τεχνικός Διευθυντής της Upstream Systems, μιας κορυφαίας, διεθνούς εταιρείας τεχνολογίας κινητής τηλεφωνίας, που παρέχει επαναστατικές τεχνολογίες και υπηρεσίες διαδικτύου στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ενώ έχει διατελέσει και Διευθυντής έρευνας και ανάπτυξης στην Pulsent Corporation, μια start-up της Silicon Valley. Kατά την προηγούμενη εικοσαετία, έχει εργαστεί ως Ιδιωτικός Τεχνικός Σύμβουλος Επιχειρήσεων σε διάφορες εταιρίες που λειτουργούν στον κλάδο της Βιομηχανίας Ραδιοτηλεοπτικής Εκπομπής. Παράλληλα, από το 1995 διδάσκει ως Λέκτορας στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στο Caltech και είναι κάτοχος τριών διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας. Έχει λάβει πολλά πιστοποιητικά αναγνώρισης της NASA για δημοσιεύσεις στις εκδόσεις NASA Tech Briefs και ήταν νικητής του βραβείου Eta Kappa Nu Senior Design Contest το 1990.

 

Για μένα το Κολλέγιο Ανατόλια είναι ένα εξαίρετο Γυμνάσιο/Λύκειο, στο οποίο είχα την τύχη (και γι’ αυτό ευγνωμονώ τους γονείς μου) να φοιτήσω και το οποίο άνοιξε τεράστιες πόρτες στη ζωή μου.

 

Η καλύτερη ανάμνηση που έχω από το σχολείο …

ωραία, ανέμελα μεγάλα διαλείμματα με πολλά παιχνίδια και χαρές, με φίλους και παρέες!...

Ο αγαπημένος μου καθηγητής / καθηγήτρια ήταν …

Αδυνατώ να διαλέξω έναν. Είχαμε τόσους πολλούς, τόσο καλούς καθηγητές που μας νοιάζονταν και μας αγαπούσαν σαν δικά τους παιδιά. Καθηγητές όπως ο κ. Μάντζιος, ο κ. Μαστρογιάννης, ο κ. Αγάπης, ο κ. Κυριακάκης, ο κ. Αρφανάκης, ο κ. Πιστοφίδης, ο κ. Gateley, και πολλοί άλλοι. Τους είμαι ευγνώμων για όλα όσα έκαναν για μας. Τους χρωστάμε πολλά!

Το αγαπημένο μου σημείο στο campus …

Τα εργαστήρια φυσικής μεταξύ των αιθουσών διδασκαλίας στο ισόγειο του Kyrides Hall. Είχα κατασκευάσει αντικλείδι, το οποίο μου επέτρεπε να τα επισκέπτομαι κατά το μεγάλο διάλειμμα και να κάνω τα πειράματά μου με τα διάφορα όργανα που είχε εκεί. Εκεί πρωτόμαθα, αυτοδίδακτος, τη λειτουργία του παλμογράφου!

Το Κολλέγιο Ανατόλια με βοήθησε να…

βάλω τα βαθιά και στερεά θεμέλια επάνω στα οποία στηρίχτηκε η περαιτέρω μόρφωσή μου, και τελικά ακόμα και η επαγγελματική μου σταδιοδρομία. Επίσης, μου πρόσφερε τα στοιχεία και τον προσανατολισμό που χρειαζόμουν για να στραφώ, να κάνω αίτηση και να γίνω αποδεκτός σε ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο, το Caltech, που μου εμπλούτισε τη ζωή και το μέλλον μου αφάνταστα.

Τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την ταυτότητα των αποφοίτων του Κολλεγίου Ανατόλια είναι …

καλή μόρφωση, καλοί τρόποι, επιμονή, επιτυχίες!

Για μένα το Κολλέγιο Ανατόλια είναι …

ένα εξαίρετο Γυμνάσιο/Λύκειο, στο οποίο είχα την τύχη (και γι’ αυτό ευγνωμονώ τους γονείς μου) να φοιτήσω και το οποίο άνοιξε τεράστιες πόρτες στη ζωή μου.

Το καλύτερο κομμάτι της δουλειάς μου είναι…

το ότι δουλεύω στην εφεύρεση και δημιουργία νέων προηγμένων τεχνολογιών τηλεπικοινωνίας που μετά τις βλέπω να πετάνε σε διαστημόπλοια και να εφαρμόζονται στο διάστημα.

Θεωρώ σημαντική στιγμή στην επαγγελματική μου διαδρομή …

τη στιγμή που με αποδέχθηκε το Caltech ως undergraduate student.

Στο μέλλον θέλω να ….

συνεχίσω την έρευνά μου στη NASA, να συνεχίσω να διδάσκω στο Caltech, το οποίο με αναζωογονεί, και να απολαύσω τον εικοσάχρονο γυιόκα μου να ενηλικιώνεται και να μπαίνει στη ζωή.

 

Διαβάστε περισσότερες συνεντεύξεις και νέα και ενημερωθείτε για τις δράσεις του Γραφείου Αποφοίτων του Κολλεγίου Ανατόλια στο anatolia.edu.gr/alumni. 

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead