Loading...
Menu
Συνέντευξη: Στέλλα Λίτου '93

Συνέντευξη: Στέλλα Λίτου '93

Μιλήσαμε με την Στέλλα Λίτου απόφοιτη του Anatolia High School της τάξης του ’93. Η Στέλλα σπούδασε Media Studies στο Sheffield Hallam University της Αγγλίας. Στο παρελθόν εργάστηκε σε σημαντικές θέσεις σε μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς της Ελλάδας και του εξωτερικού. Στην Αγγλία εργάστηκε ως Associate και Executive Producer στον τομέα παραγωγής και χρηματοδότησης κινηματογραφικών ταινιών και επέστρεψε στην Ελλάδα ως Σύμβουλος στη Γενική Διεύθυνση Τηλεόρασης της ΕΡΤ. Διετέλεσε Διευθύντρια Προγράμματος στον Alpha, Head of Strategy and Development στη Nova TV Βουλγαρίας και Διευθύντρια Προγράμματος στο PRO TV Group της Ρουμανίας. Μετά την επιτυχημένη της πορεία, το 2019 ανέλαβε την θέση της Γενικής Διευθύντριας στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1 TV.

Για μένα το Κολλέγιο Ανατόλια είναι ένα παραμυθένιο εκκολαπτήριο που μου άνοιξε τις πόρτες στον κόσμο.

Η καλύτερη ανάμνηση που έχω από το σχολείο …

Οι όμορφες αναμνήσεις είναι πολλές. Μέσα σ’ αυτές ξεχωρίζω την περηφάνεια που ένωσα την πρώτη μέρα που μπήκα στο Campus στην πρώτη γυμνασίου και τη χαρμόσυνη μέρα του commencement. Επίσης, τη γλυκιά καθημερινότητα του μεγάλου διαλείμματος με τα clubs και τις παρέες στις κερκίδες του κλειστού.

Ο αγαπημένος μου καθηγητής / καθηγήτρια ήταν …

ο κ. Άγγελος Μαστρογιάννης, περισσότερο από καθηγητής, ένας μέντορας, μας άνοιξέ με τόσο μεράκι έναν μαγικό μικρόκοσμο στην περίφημη αίθουσα βιολογίας. Παρόλο που τελικά δεν ακολούθησα τις θετικές επιστήμες που αγάπησα πολύ στο σχολείο, το πάθος για το αντικείμενο του με χάραξε βαθιά και ήταν οδηγός σε όλη τη μετέπειτα πορεία μου.

Το αγαπημένο μου σημείο στο campus …

Η βιβλιοθήκη με τη μαγική της ατμόσφαιρα και το πεζουλάκι στην καντίνα του Β Λυκείου, που εφάπτεται στο πίσω μέρος του αμφιθεάτρου. Αν έπιανες εκεί θέση στα διαλλείματα έβλεπες όλη την κίνηση. Τέλος, το πάνω αριστερά παράθυρο του Compton Hall, από όπου ατένιζα τον ορίζοντα της Θεσσαλονίκης στην 3η Γυμνασίου.

Το Κολλέγιο Ανατόλια με βοήθησε να…

Να μην αυτολογοκρίνομαι, να σκέφτομαι ανοιχτά και να διαλέγω εγώ τον δρόμο μου, με όποιο κόστος. Μου έθεσε τα θεμέλια για δομημένη και αναλυτική σκέψη. Μου έδωσε την ευκαιρία να εξερευνήσω νέα μονοπάτια και να ταξιδέψω. 

Τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την ταυτότητα των αποφοίτων του Κολλεγίου Ανατόλια είναι …

Ελευθερία και ομαδικότητα, δυναμισμός και μεθοδικότητα.

Για μένα το Κολλέγιο Ανατόλια είναι …

ένα παραμυθένιο εκκολαπτήριο που μου άνοιξε τις πόρτες στον κόσμο.

Το καλύτερο κομμάτι της δουλειάς μου είναι…

H εναλλαγή της καθημερινότητας και η δημιουργικότητα..

Θεωρώ σημαντική στιγμή στην επαγγελματική μου διαδρομή …

την απόφαση μου να μείνω για δουλειά στην Αγγλία μετά το πτυχίο, παρά τα αντίξοες συνθήκες.

Στο μέλλον θέλω να ….

με θυμούνται με αγάπη, έχοντας αφήσει θετικό αποτύπωμα σε ότι κάνω, προσωπικά και επαγγελματικά.

 

Διαβάστε περισσότερες συνεντεύξεις και νέα και ενημερωθείτε για τις δράσεις του Γραφείου Αποφοίτων του Κολλεγίου Ανατόλια στο anatolia.edu.gr/alumni. 

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead