Loading...
Menu
«Πρώτο βιολί» σε πανελλήνιους και διεθνείς μουσικούς διαγωνισμούς

«Πρώτο βιολί» σε πανελλήνιους και διεθνείς μουσικούς διαγωνισμούς

Ο Οδυσσέας Τσακαλίδης, μαθητής της Α’ Γυμνασίου στο Anatolia High School και απόφοιτος του Anatolia Elementary School, παρά το νεαρό της ηλικίας του είναι από τώρα ένας βιρτουόζος του βιολιού με πανελλήνια και διεθνή αναγνώριση. Ο Οδυσσέας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2009 και από τριών ετών κάνει μαθήματα βιολιού με δάσκαλό του τον Λευτέρη Ζούλα.  Εγκύκλιες σπουδές στη μουσική παρακολουθεί στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης με τη Μαρίνα Σέλκοβα, ενώ έχει παρακολουθήσει σεμινάρια βιολιού με τον Γιώργο Δεμερτζή, την Haiou  Meng και τον Skerdjano Keraj.

Από τον Μάρτιο του 2018 ξεκίνησε να λαμβάνει πρώτα βραβεία και διακρίσεις σε μουσικούς διαγωνισμούς, όπως στον 7ο Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό Μαρίας  Χαιρογιώργου-Σιγάρα υπό την αιγίδα του Gina Bachauer International  Music Association. Το 2019 απέσπασε το 1ο Βραβείο στον Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό «Τάσος Παππάς» καθώς το 1ο βραβείο και το ειδικό  Βραβείο Δήμου Λεμεσού στον Α' Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό «Σόλων Μιχαηλίδης» που  διεξήχθη στην Κύπρο υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Σόλων Μιχαηλίδης.

Μόνο μέσα στο 2021 κατέκτησε:.

-          1ο Bραβείο στην ηλικιακή κατηγορία 10-13 ετών στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Orpheus Soloists 2021

-          1ο Βραβείο στην κατηγορία στον Muse 2021 International Music Competition

-          1ο Βραβείο στην κατηγορία στον Nouvelles Étoiles International Online Music Competition 2021, 4th edition.

-          1ο Βραβείο στην κατηγορία Α' στον 3ο Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό «Τάσος Παππάς» και τη μέγιστη διάκριση του διαγωνισμού, το Βραβείο «Τάσος Παππάς» εξαιρετικής ερμηνείας.  

Έχει εμφανιστεί σε ατομικά ρεσιτάλ και συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τον Δεκέμβριο του 2019 συνέπραξε ως σολίστ με τη Συμφωνική Ορχήστρα του  Δήμου Θεσσαλονίκης υπό τη διεύθυνση του Χάρη Ηλιάδη και συμμετείχε στη Χριστουγεννιάτικη  συναυλία του Συνδέσμου Αποφοίτων Ωδείων Θεσσαλονίκης στο Αρχαιολογικό Μουσείο  Θεσσαλονίκης. Τον Ιούλιο του 2021 συμμετείχε στον κύκλο συναυλιών του Μεγάρου Μουσικής  Θεσσαλονίκης «Ρεσιτάλ Νέων Καλλιτεχνών», ενώ τον Αύγουστο του 2021 εμφανίστηκε σε  συναυλία στο Beethoven–Haus στη Βόννη, καθώς και στην αίθουσα συναυλιών του  Conservatoire de Vincennes στο Παρίσι.

Συγχαρητήρια στον Οδυσσέα για την εξαιρετική του πορεία στην κλασική μουσική. Του ευχόμαστε να συνεχίσει με την ίδια αγάπη και αφοσίωση, και ακόμη περισσότερες διακρίσεις.

Μπορείτε να δείτε συναυλίες του Οδυσσέα Τσακαλίδη στο YouTube channel: Stelios Tsakalidis

 

                                                                                                                                                                                                                                

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead