Loading...
Menu
Συνάντηση εργασίας για τα Mini Open Labs

Συνάντηση εργασίας για τα Mini Open Labs

Στις 10 και 11 Φεβρουαρίου 2022 πραγματοποιήθηκε στο Κολλέγιο Ανατόλια συνάντηση μεταξύ των εταίρων του ευρωπαϊκού προγράμματος Mini Open Labs. Συνολικά δώδεκα εκπαιδευτικοί και ερευνητές από την Ελλάδα την Πορτογαλία και την Ισπανία επισκέφθηκαν το σχολείο και ξεναγήθηκαν στο Anna Papageorgioiu STEM Center και στις εγκαταστάσεις όπου ανεγείρεται το νέο campus του Δημοτικού σχολείου.   

Το πρόγραμμα Mini Open Labs, στο οποίο συμμετέχει το Κολλέγιο Ανατόλια, έχει ως στόχο τη δημιουργία μικρών εργαστηρίων, ανοιχτών και προσβάσιμων σε μαθητές από 6 έως 12 ετών, για εισαγωγικά μαθήματα STEM. Το project MiniOpenLabs προτείνει μία διαφορετική και ενθαρρυντική μεθοδολογία, στον πυρήνα της οποίας βρίσκεται η βιωματική μάθηση, προκειμένου να ενδυναμώσει το ενδιαφέρον αυτής της ηλικίας για τα πεδία STEM, να προωθήσει επιστημονικές πρωτοβουλίες και να ενισχύσει την εργασία αυτούς τους τομείς. 

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι προδιαγραφές για τη δημιουργία των Μιni Open labs όπως και η δημιουργία του βιβλίου δραστηριοτήτων που θα χρησιμοποιείται. 

Ο συντονισμός του προγράμματος για το Κολλέγιο Ανατόλια γίνεται από το Κέντρο Εκπαίδευσης STEM του Κολλεγίου Ανατόλια  και συμμετέχουν πέντε εκπαιδευτικοί του σχολείου.  To Mini Open Lab του Κολλεγίου Ανατόλια θα βρίσκεται στο ισόγειο του Anna Papageorgiou STEM Center και σύμφωνα με τις προδιαγραφές του θα σχεδιαστεί και το νέο εργαστήριο STEM στο νέο Δημοτικό του Κολλεγίου Ανατόλια.

 

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead