Loading...
Menu
Δεκτή στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης η τελειόφοιτη του IB Έβελυν Τσίντζα

Δεκτή στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης η τελειόφοιτη του IB Έβελυν Τσίντζα

To αρχαιότερο πανεπιστήμιο της Μεγάλης Βρετανίας και από τα καλύτερα στον κόσμο άνοιξε τις πόρτες του σε μία υπότροφη μαθήτρια του Anatolia High School και τελειόφοιτη μαθήτρια του IB Diploma Program.

Η Έβελυν Τσίντζα έγινε πρόσφατα δεκτή στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, μία από τις πιο ανταγωνιστικές σχολές στον κόσμο που επιλέγει από τους άριστους εκείνους που διακρίνονται για τα κίνητρα, την ικανότητα ανεξάρτητης σκέψης και τη δεκτικότητά τους σε νέες ιδέες εκτός του αντικειμένου ή του αναλυτικού προγράμματος σπουδών. Η τελειόφοιτη του ΙΒ Diploma Program, που  ενδιαφέρεται για το Συνταγματικό Δίκαιο και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, πέρασε επιτυχώς το πρώτο γραπτό τεστ για τους υποψηφίους της Νομικής, τεκμηρίωσε στο personal statement για ποιο λόγο θέλει να σπουδάσει στην Οξφόρδη, και έδωσε τέσσερις διαδοχικές δύσκολες προφορικές συνεντεύξεις με εξέταση πάνω σε ένα θέμα για το οποίο είχε 30 λεπτά χρόνο προετοιμασίας. Για το ίδιο πτυχίο πέρυσι, έγιναν δεκτοί 238 μαθητές/τριες σε σύνολο 1.899 αιτήσεων, δηλ. το ποσοστό επιτυχίας εισαγωγής ήταν 12%.

«Στην αρχή η Οξφόρδη μου φαινόταν ένας πολύ μακρινός και δύσκολος στόχος. Στην πορεία, όμως, της φοίτησής μου στο ΙΒ, άρχισαν να αισθάνομαι ότι είναι εφικτό. Το προσπάθησα και τελικά τα κατάφερα» λέει η ίδια.

Η Έβελυν μεγάλωσε στο Αγρίνιο και εκεί φοίτησε μέχρι και την Α΄ Λυκείου. Από μικρή ήταν άριστη μαθήτρια με πολλά και διαφορετικά ενδιαφέροντα τα οποία εξερεύνησε στα καινοτόμα προγράμματα του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά / CTY Greece όπου παρακολούθησε τα μαθήματα Κρυπτολογία, CSI@CTY, και Λογοτεχνία. Το 2019 κατέκτησε, με ομάδα αποτελούμενη από παιδιά από διαφορετικά σχολεία, την 1η θέση στο European Dwengo Sumo Robot Competition, που πραγματοποιήθηκε στο Βέλγιο.

«Μέναμε για πολλά χρόνια στο Αγρίνιο λόγω της εργασίας του πατέρα μου. Όταν αποφασίσαμε να επιστρέψουμε στη Θεσσαλονίκη, αναζήτησα ένα διαφορετικό πρόγραμμα φοίτησης που θα με έφερνε πιο κοντά στο εξωτερικό σε μία πολύ καλή Σχολή Νομικής. Ο πατέρας μου ήταν απόφοιτος του Κολλεγίου και γνωρίζαμε το πρόγραμμα του IB Diploma Program».

Η Έβελυν έγινε δεκτή με υποτροφία και στο IB Diploma Program του Κολλεγίου Ανατόλια όπου συνέχισε τις άριστες ακαδημαϊκές της επιδόσεις σημειώνοντας το απόλυτο βαθμολογικό σκορ 42/42 μία επίδοση που επιτυγχάνει μόνο το 0,3% των μαθητών παγκοσμίως. Τα μαθήματα που επέλεξε να παρακολουθήσει σε υψηλό επίπεδο είναι Ιστορία, Αγγλική Γλώσσα και Λογοτεχνία, και Επιστήμη Υπολογιστών. Παράλληλα ασχολήθηκε με τα clubs του σχολείου ειδικά με το Debate, στο οποίο είχε και ρόλο εκπαιδεύτριας νεαρότερων παιδιών. Στο πλαίσιο του προγράμματος CAS του IB βοηθούσε επίσης παιδιά στην εκμάθηση Αγγλικών. «Στο ΙΒ γνώρισα ένα διαφορετικό τρόπο προσέγγισης της γνώσης, και στο Κολλέγιο Ανατόλια έναν νέο κόσμο μέσα από τα clubs όπως ήταν το Debate, η Ρητορική και η Επιχειρηματολογία».

Στην αρχή η Οξφόρδη μού φαινόταν ένας πολύ μακρινός και δύσκολος στόχος. Στην πορεία, όμως, της φοίτησής μου στο ΙΒ, άρχισα να αισθάνομαι ότι είναι εφικτό. Το προσπάθησα και τελικά τα κατάφερα.

Η Έβελυν περιμένει να ολοκληρώσει επιτυχώς τη φετινή χρονιά στο IB Diploma Program με την εκτιμώμενη υψηλή βαθμολογία που προβλέπεται να έχει και αποτελεί προαπαιτούμενο για να κατοχυρωθεί η θέση της στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Από τη νέα χρονιά θα  φοιτά στα έδρανα του θρυλικού ιδρύματος και θα έχει την εμπειρία των περίφημων tutorials που έχει καθιερώσει η Οξφόρδη ως σύστημα Αυτά τα μαθήματα γίνονται σε πολύ μικρό αριθμό φοιτητών που εξασφαλίζουν ποιοτικό χρόνο προσωπικής διδασκαλίας, ουσιαστικές συζητήσεις με τους διδάσκοντες, ενώ το περιβάλλον ενθαρρύνει τη συναναστροφή με σημαίνοντα ονόματα από τον κάθε επιστημονικό χώρο.

Συγχαρητήρια στην Έβελυν στην οποία ευχόμαστε νέες ακαδημαϊκές συγκινήσεις και επιτυχίες.

 

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead