Loading...
Menu
Βραβείο στη schema 4 architects για το Anna Papageorgiou STEM Center

Βραβείο στη schema 4 architects για το Anna Papageorgiou STEM Center

Τη Δευτέρα 21 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο Radisson Blu Park, η τελετή απονομής των Aluminium in Architecture Awards 2022. Τα βραβεία αναγνωρίζουν την καινοτομία στη χρήση αλουμινίου σε κτήρια, προβάλλοντας πρωτοποριακές ιδέες και έργα υψηλής αισθητικής, με απώτερο στόχο την παρουσίαση νέων βιώσιμων λύσεων στην κατασκευή.

Στην κατηγορία Sustainable Design το αρχιτεκτονικό γραφείο schema 4 architects κέρδισε το Αργυρό Βραβείο για τον σχεδιασμό του Anna Papageorgiou STEM Center. Τις υποψηφιότητες αξιολόγησε Κριτική Επιτροπή  αποτελούμενη από καταξιωμένους Έλληνες αρχιτέκτονες και επαγγελματίες από το χώρο του αλουμινίου, και πρόεδρο τον αρχιτέκτονα μηχανικό του ΕΜΠ, Χρίστο Δίπλα. Το βραβείο παρέλαβε εκ μέρους του γραφείου η αρχιτέκτονας Νέλη Αρβανιτοπούλου.

Alumnium Silver Award Arvanitopoulou

Aluminium Awards 2022 Silver

Βιοκλιματικά σχεδιασμένο, με μηδενικές εκπομπές ρύπων και κάνοντας χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, το Anna Papageorgiou STEM Center καταδεικνύει την επίδραση της αρχιτεκτονικής στην κατανάλωση της ενέργειας αποτελώντας το ίδιο ένα πρότυπο τεχνολογικής καινοτομίας και περιβαλλοντικής υπευθυνότητας.

Aluminium Silver Award STEM Center 3

Aluminium Silver Award STEM Center 4

Το κτίριο χαρακτηρίζεται από σαφήνεια και καθαρότητα, και αρθρώνεται από δύο καθαρά γεωμετρικά πρίσματα, ένα παραλληλεπίπεδο και έναν κύβο, που αλληλοτέμνονται, διατηρώντας μια εντατική σχέση μεταξύ τους. Ανάμεσα στα δύο κυρίαρχα στερεά, δύο διαφανή τριγωνικά πρίσματα ολοκληρώνουν τη σύνθεση. Όλοι οι εργαστηριακοί χώροι έχουν άμεση πρόσβαση στον περιβάλλοντα υπαίθριο χώρο, και μπορούν να λειτουργήσουν με διαφορετικούς τρόπους –με ενοποίηση ή διαίρεση του χώρου–, καλύπτοντας διαφορετικά σενάρια λειτουργίας.

Aluminium Silver Award STEM Center 1

Aluminium Silver Award STEM Center 5

Μέρος της ρευματοδότησής του κτηρίου καλύπτεται από τη χρήση φωτοβολταϊκών στοιχείων, ενώ για τη θέρμανση και ψύξη των χώρων του έχει αξιοποιηθεί η γεωθερμία καθώς και η πρωτοποριακή μέθοδος της ηλιακής ψύξης.

Aluminium Silver Award STEM Center 7

Το Anna Papageorgiou STEM Center, συνολικού εμβαδού 950 τ.μ., ολοκληρώθηκε το 2020˙ στεγάζει τα εργαστήρια Χημείας, Φυσικής, Βιολογίας, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, γραφεία και βοηθητικούς χώρους για την υλοποίηση των εργαστηριακών μαθημάτων του Κολλεγίου Ανατόλια και του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά, καθώς και προγραμμάτων STEM που προσφέρονται στην ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα.

Aluminium Silver Award STEM Center 6

Περισσότερες πληροφορίες για τα Βραβεία και τους νικητές του διαγωνισμού μπορείτε να βρείτε εδώ: https://www.aluminiumawards.gr/

 

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead