Loading...
Menu
Οι TRobotics στους Τελικούς του FIRST® LEGO® League Challenge

Οι TRobotics στους Τελικούς του FIRST® LEGO® League Challenge

H ομάδα TRobotics  του Κολλεγίου Ανατόλια ήταν ανάμεσα στους 50 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας οι οποίες συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Τελικό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του FIRST® LEGO® League Challenge το Σάββατο 2 Απριλίου 2022 στους χώρους της ΔΕΘ - HELEXPO Α.Ε. Η ομάδα TRobotics αποτελούνταν από τους μαθητές της Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου Θεόφιλο Χαραλαμπίδη, Ευαγγελία Γερομόσχου, Αφροδίτη Γώδη, Δημοσθένη Χατζηιωάννου, Κωνσταντίνο Χασάπη, Βασίλη Χειλαδάκη, Χρήστο Βασιλείου, Σέργιο Χατζηαβραμίδη, Γιώργο Σκαπέρδα και Άγγελο Κουτσό.

FLL 2022 TRobotics 2

Τα παιδιά  προετοιμάστηκαν από τους συμβούλους καθηγητές Πληροφορικής του Κολλεγίου Ανατόλια Κάτια Δαουλτζόγλου και Γιώργο Ρουβά οι οποίοι τιμήθηκαν με το Βραβείο Αναγνώρισης Προπονητών.  

Το FIRST® LEGO® League Challenge εισάγει σε παιδιά σε ηλικίας 9-16 τις έννοιες της επιστήμης, τεχνολογίας, μηχανικής και μαθηματικών (STEM) μέσω διασκεδαστικής και πρακτικής μάθησης. Θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν ο Παγκόσμιος Στόχος Βιώσιμης Ανάπτυξης #9 και συγκεκριμένα η μελλοντική βιωσιμότητα των μεταφορών. Οι 50 κορυφαίες ομάδες που διακρίθηκαν από τους επτά προκριματικούς στον Βόλο, στη Ρόδο, στην Κρήτη, στην Αθήνα, στην Ξάνθη, στα Γιάννενα και στη Θεσσαλονίκη πέτυχαν υψηλά σκορ στο Robot Game, παρουσίασαν τα Project Καινοτομίας προτείνοντας λύσεις για ζητήματα των μεταφορών, και διεκδίκησαν την πρόκρισή τους στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα στην Αμερική και στην Αυστραλία. Η εκδήλωση ήταν μία συνδιοργάνωση του Εκπαιδευτικού Οργανισμού Eduact και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Αντιπεριφέρεια Ψηφιακής Διακυβέρνησης) με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας υπό την Αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης (Τμήμα Προγραμμάτων και Διά βίου Μάθησης).

FLL 2022 TRobotics 1

FLL 2022 TRobotics 4

FLL 2022 TRobotics 9

Στον φετινό διαγωνισμό, το Κολλέγιο Ανατόλια συμμετείχε  με τους TRobotics  και την ομάδα BRengineers οι οποίες προετοιμάστηκαν συστηματικά στο πλαίσιο του Club Robotics & Automations χρησιμοποιώντας τους χώρους του Fabrication Lab του Κολλεγίου Ανατόλια.

FLL 2022 TRobotics 3

FLL 2022 TRobotics 7

FLL 2022 TRobotics 6

 

Η προετοιμασία, η προσπάθεια, οι απαιτήσεις του project και του ίδιου του διαγωνισμού, καθώς και η ομαδική συνεργασία ήταν τα στοιχεία αυτούς του πολύ όμορφου και διδακτικού ταξιδιού όπως το περιέγραψαν με τα δικά τους λόγια οι μαθητές κα τις μαθήτριες του Anatolia High School:  

«Ξεκινήσαμε την προσπάθειά μας με πολύ ενθουσιασμό. Προτού οργανωθούμε ως ομάδα, οι περισσότεροι δεν γνωριζόμασταν καν μεταξύ μας. Όμως, γρήγορα, μέσα από την προσπάθειά μας δεθήκαμε. Γίναμε κάτι παραπάνω από ομάδα. Γίναμε παρέα, με ότι αυτό συνεπάγεται. Συζητήσαμε, συμφωνήσαμε, διαφωνήσαμε,  όμως, πάνω από όλα συνεργαστήκαμε! Κάποιοι είχαν περισσότερες και άλλοι λιγότερες γνώσεις ρομποτικής. Αυτό όμως δεν αποτέλεσε ποτέ εμπόδιο, αντίθετα ήταν μια πρόκληση, που όλοι δεχτήκαμε. Καταλάβαμε ότι είχαμε πολλά να μάθουμε ο ένας από τον άλλον. Συνδυάσαμε τις γνώσεις, τη λογική και τη φαντασία μας και νιώθουμε πολύ περήφανοι με το αποτέλεσμα!»

Συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες που εκπροσώπησαν το Κολλέγιο Ανατόλια και στους καθηγητές συμβούλους για την εμπνευσμένη καθοδήγησή τους.

 

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead