Loading...
Menu
Συνέντευξη: Κωστής Καρατζάς '02

Συνέντευξη: Κωστής Καρατζάς '02

Μιλήσαμε με τον Κωστή Καρατζά απόφοιτο του Anatolia High School της τάξης του ’02. Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έκανε MSc in Emergent Technologies & Design στην Architectural Association στο Λονδίνο καθώς και MBA στο Imperial College. Είναι ο δημιουργός του Modernist, ενός hospitality brand με ξενοδοχεία  στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Επίσης, έχει ιδρύσει το Greek Foundation, μια πλατφόρμα για την προώθηση του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού. Οι  επαγγελματικές του δραστηριότητες συμπεριλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη συμμετοχή του στα βιβλιοπωλεία IANOS, στην εταιρία ERGON FOODS, σε real estate projects στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Το Κολλέγιο Ανατόλια με βοήθησε να μάθω να λειτουργώ σε μια συλλογικότητα, με τις δυσκολίες αλλά και τις ευεργετικές αρετές που έχει αυτή.

Η καλύτερη ανάμνηση που έχω από το σχολείο …

Δεν είναι μια στιγμή. Είναι περισσότερο το άθροισμά τους, ένα αίσθημα διαρκούς εξερεύνησης νέων γνωστικών πεδίων και προσωπικών αναζητήσεων.

Ο αγαπημένος μου καθηγητής ήταν …

ο Βασίλης Αδάμ. Ένας πραγματικός δάσκαλος που ξεπερνούσε τα στενά όρια της αίθουσας διδασκαλίας. Δε θα ξεχάσω ποτέ τις συζητήσεις μας περί Θεωρίας Αριθμών, αλλά και την τελευταία του μέρα στο σχολείο, που είχα την τύχη να βρίσκομαι εκεί.

Το αγαπημένο μου σημείο στο campus

Το Macedonia Hall. Ένα κτίριο επιβλητικό και ταυτόχρονα φιλόξενο.

Το Κολλέγιο Ανατόλια με βοήθησε να…

μάθω να λειτουργώ σε μια συλλογικότητα, με τις δυσκολίες αλλά και τις ευεργετικές αρετές που έχει αυτή. Επίσης, με βοήθησε να αναπτύξω έναν οργανωμένο τρόπο σκέψης, ανάλυσης και επεξεργασίας ιδεών.

Τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την ταυτότητα των αποφοίτων του Κολλεγίου Ανατόλια είναι …

πολλά και σε αρκετές περιπτώσεις αντιφατικά. Θα σημείωνα κυρίως τη δημιουργική ανησυχία για εξέλιξη και την αλληλεγγύη. 

Για μένα το Κολλέγιο Ανατόλια είναι …

ένα κυρίαρχο σημείο διαμόρφωσης του χαρακτήρα και της προσωπικότητάς μου. Υπήρξε καθοριστικό στη δημιουργία των βάσεων, καθώς και στην προετοιμασία μου για διαρκή εξέλιξη σε ένα απαιτητικό περιβάλλον.

Το καλύτερο κομμάτι της δουλειάς μου είναι…

Το αίσθημα δημιουργίας, από την αρχική σκέψη μέχρι την υλοποίηση μιας εμπειρίας, μιας ομάδας, ενός αντικειμένου ή ενός χώρου.

Θεωρώ σημαντική στιγμή στην επαγγελματική μου διαδρομή …

τη δημιουργία του Modernist, ενός brand στο οποίο έχω βάλει ένα σημαντικό κομμάτι του εαυτού μου.

Το μέλλον θέλω να ….

είναι δημιουργικό, χαρούμενο και πλούσιο σε εμπειρίες.

 

Διαβάστε περισσότερες συνεντεύξεις και νέα και ενημερωθείτε για τις δράσεις του Γραφείου Αποφοίτων του Κολλεγίου Ανατόλια στο anatolia.edu.gr/alumni. 

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead