Loading...
Menu
Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με το Elmhurst University
H Christine Grenier, Senior Director of Admissions του Elmhurst University και ο Δρ Πάνος Βλάχος, Πρόεδρος του Κολλεγίου υπογράφουν Μνημόνιο Συνεργασίας ανάμεσα στα δύο εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με το Elmhurst University

Το Κολλέγιο Ανατόλια και το πανεπιστήμιο Elmhurst, ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια των μεσοδυτικών πολιτειών των ΗΠΑ, υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας επισφραγίζοντας και ενισχύοντας τη σχέση των δύο ιδρυμάτων η οποία ξεκίνησε το 2017.

Η συμφωνία υπογράφηκε στις 15 Μαρτίου 2022 στο Κολλέγιο Ανατόλια από τον Δρα Πάνο Βλάχο, Πρόεδρο του Κολλεγίου Ανατόλια και την Christine Grenier, Senior Director of Admissions του Elmhurst University. Παρόντες ήταν η Αριάν Κότση, Διευθύντρια του Γραφείου Συμβουλευτικής Αμερικανικών Πανεπιστημιακών Σπουδών και Ειδικών Προγραμμάτων του Κολλεγίου Ανατόλια, και ο Νίκος Τσαχτάνης, College Counselor του Pinewood International School.

Στο πλαίσιο του Μνημονίου διευκολύνεται και διευρύνεται η πρόσβαση των αποφοίτων του Anatolia High School και του Pinewood International School στα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών του Elmhurst. Η κ. Grenier ανακοίνωσε, επίσης, την παροχή μίας (1) πλήρους υποτροφίας διδάκτρων, μίας (1) υποτροφίας εξόδων διαμονής και διατροφής, καθώς και κάποιες επιδοτήσεις διδάκτρων για υποψηφίους του Κολλεγίου Ανατόλια και του Pinewood που έγιναν δεκτοί τη φετινή χρονιά για σπουδές στο Elmhurst.

Στο Μνημόνιο προβλέπεται επίσης η δημιουργία ενός καλοκαιρινού προγράμματος με συμμετοχή μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου του Κολλεγίου Ανατόλια - μία πρωτοβουλία που επρόκειτο να ξεκινήσει νωρίτερα αλλά αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας. Αυτή  τη χρονιά θα υλοποιηθεί πρόγραμμα διάρκειας τριών εβδομάδων στο  International Business, και την επόμενη χρονιά (καλοκαίρι του 2023) θα υλοποιηθεί πρόγραμμα στη Μηχανοηλεκτρονική (Mechatronics), έναν διαθεματικό κλάδο της Μηχανικής και των Ηλεκτρονικών και Ηλεκτρικών Συστημάτων.

Elmhurst MOU 2

Από αριστερά: Νίκος Τσαχτάνης, College Counselor του Pinewood International School,  Αριάν Κότση, Διευθύντρια του Γραφείου Συμβουλευτικής Αμερικανικών Πανεπιστημιακών Σπουδών και Ειδικών Προγραμμάτων του Κολλεγίου Ανατόλια, Christine Grenier, Senior Director of Admissions του Elmhurst University, Δρ Πάνος Βλάχος, Πρόεδρος του Κολλεγίου Ανατόλια.

  • Λίγα λόγια για το Elmhurst University

Το πανεπιστήμιο βρίσκεται σε προάστιο του Σικάγο και συνδυάζει το ακαδημαϊκό περιβάλλον, τη ζεστή ατμόσφαιρα, και τις ανεξάντλητες προοπτικές μίας μεγαλούπολης. Το Elmhurst προσφέρει σήμερα 70 προπτυχιακά και 17 μεταπτυχιακά προγράμματα στις Θεωρητικές/Ανθρωπιστικές Σπουδές και στις Εφαρμοσμένες Επιστήμες. Το εκπαιδευτικό του μοντέλο βασίζεται στη δημιουργία ολιγομελών τμημάτων με καθηγητές που διακρίνονται για τις ακαδημαϊκές περγαμηνές και τον επαγγελματισμό τους, αλλά κυρίως για την αφοσίωση στο εκπαιδευτικό τους έργο. Το Elmhurst έχει τιμηθεί με Βραβείο Αριστείας από την οργάνωση Colleges of Distinction, είναι από τα καλύτερα πανεπιστήμια των μεσοδυτικών πολιτειών των ΗΠΑ σύμφωνα με το U.S. News & World Report, και μία σταθερή αξία στην ανώτερη εκπαίδευση σύμφωνα με τα περιοδικά Money και Forbes.

 

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead