Loading...
Menu
STEM STARS: Τα αστέρια του STEΜ λάμπουν στην Ελλάδα

STEM STARS: Τα αστέρια του STEΜ λάμπουν στην Ελλάδα

Με τρεις εργασίες μαθητών του το Κολλέγιο Ανατόλια συμμετείχε στον τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού STEM STARS που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Απριλίου 2022 στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό SciCo με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα και τελείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Στο τελικό συμμετείχαν 22 ομάδες από όλη την Ελλάδα, και μεταξύ αυτών οι μαθητές και μαθήτριες του Anatolia High School:

  • Άρης Κουτσόπουλος και Ασημίνα Λαζαρίδου (Β’ Λυκείου) με την εργασία  “Συσκευή Μέτρησης και Προβολής της Κατανομής της Δύναμης στα Πέλματα Αθλητών με Τεχνητά Κάτω Άκρα”

STEM STARS Finals 2

  • Η Μάγδα Ταρασίδου και η Ηλέκτρα Χατζηκαλλινικίδου (Γ’ Γυμνασίου) με την εργασία “ Ο Κόσμος της Ηλιακής Ενέργειας” 

STEM STARS Finals 3

  • Ο Νικόλας Σταματίου και ο Γιώργος Ταμπούρης (Γ’ Γυμνασίου) με την εργασία “Σχέσεις ανάμεσα στα Χαρακτηριστικά των Αυτοκινήτων και των Ρύπων τους” 

STEM STARS Finals 4

Ο Διαγωνισμός STEM STARS διοργανώνεται στην Ελλάδα, με σκοπό να υποστηρίξει, να αναδείξει και να επιβραβεύσει μαθήτριες και μαθητές από 14 έως 18 ετών (Γ΄ Γυμνασίου - Γ΄ Λυκείου) με ιδιαίτερη κλίση και ταλέντο στις Φυσικές Επιστήμες, την Τεχνολογία, τη Μηχανική ή τα Μαθηματικά (STEM).

Οι μαθητές του Κολλεγίου Ανατόλια προετοιμάστηκαν από τη Δρα Ηρώ Κολιακου, Συντονίστρια του Κέντρου STEM του Κολλεγίου Ανατόλια και σύμβουλο καθηγήτρια του ομίλου εξωσχολικών δραστηριοτήτων “STEM STARS”. Συγχαρητήρια στις  ομάδες του Anatolia High School για την πρόκριση και τη συμμετοχή τους στον τελικό.

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead