Loading...
Menu
Δράση καθαρισμού από τους μαθητές του IBDP στον Ποταμό Επανομής

Δράση καθαρισμού από τους μαθητές του IBDP στον Ποταμό Επανομής

Εβδομήντα μαθητές και μαθήτριες του IB1 του Κολλεγίου Ανατόλια ανέλαβαν εθελοντικά τον καθαρισμό της παραλίας του Ποταμού Επανομής του Δήμου Θερμαϊκού. Η περιοχή αποτελεί προστατευόμενη Ζώνη Νatura 2000 και πολύ πλούσιο υδροβιότοπο με μεγάλη βιοποικιλότητα.

Η δράση καθαρισμού εντάσσεται στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωνικής Προσφοράς του Κολλεγίου Ανατόλια και του προγράμματος CAS του IBDP, για υλοποίηση δράσεων που συνδυάζουν την κοινωνική προσφορά με τη μάθηση αναπτύσσοντας στους μαθητές το πάθος για εθελοντισμό και επιτρέποντάς τους να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους με βιωματικό τρόπο.

IBDP Epanomi 4

IBDP Epanomi 5

Η ενέργεια οργανώθηκε από τον Δήμο Θερμαϊκού την Τρίτη 5 Απριλίου 2022, και στην πρόσκληση ανταποκρίθηκε η Αντιπεριφέρεια Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και η Αυτοτελής Διεύθυνση Υποστήριξης Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Με την ευκαιρία οι μαθητές του IBDP ενημερώθηκαν για τη σημασία του φυτού της Ποσειδωνίας στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου POSBEMED2 “Διακυβέρνηση και Διαχείριση των Συστημάτων Ποσειδωνίας και Αμμοθινών στη Μεσόγειο” του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG MED 2014-2020”. Η ποσειδωνία είναι ένα θαλάσσιο φυτό, ενδημικό της Μεσογείου, το οποίο έχει ρόλο καθαριστή του θαλάσσιου οικοσυστήματος από τα πλαστικά απορρίμματα.

IBDP Epanomi 2

Παρών ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Κωνσταντίνος Γιουτίκας, ο οποίος χαιρέτισε την προσπάθεια του διδακτικού προσωπικού και των μαθητών για την υλοποίηση βιωματικών και εθελοντικών δράσεων της σχολικής κοινότητας του με κοινωνικό και περιβαλλοντικό χαρακτήρα. Εκ μέρους του Δημάρχου Θερμαϊκού Γιώργου Τσαμασλή, η Αναστασία Κασάπη, Γενική Γραμματέας του Δήμου Θερμαϊκού, υπογράμμισε τη σημασία και την ανάγκη για εθελοντικές δράσεις προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας ώστε να μειωθούν οι ανθρωπογενείς πιέσεις που ασκούνται στο παράκτιο περιβάλλον.

Χαιρετισμό επίσης απηύθυναν ο κ. Κωνσταντίνος Μπάρμπας, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης και ο κ. Τ. Τσουρούς Αν. Προϊστάμενος της Διευθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης με συνοδεία επιτελείου του Τμήματος Καθαριότητας.

IBDP Epanomi 1

Τέλος, ο κ. Νικόλαος Παπαδόπουλος Δρ Γεωπονίας, στέλεχος του Τμήματος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Συνεργασιών της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσίασε στους μαθητές τα χαρακτηριστικά του ενδιαιτήματος του φανερόγαμου αγγειόσπερμου Posidonia oceanica, τονίζοντας την οικολογική σημασία της Ποσειδωνίας ως δομικού συστατικού του ευρύτερου θαλάσσιου και παράκτιου οικοσυστήματος λειμώνων, θημώνων και αμμοθινών στην Μεσόγειο καθώς προσδίδει μοναδικά άμεσα και έμμεσα οφέλη στο ευρύτερο περιβάλλον.

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead