Loading...
Menu
Στον Τελικό της Ελληνικής Οικονομικής Ολυμπιάδας ο μαθητής του IBDP Πλάτων Φάκας

Στον Τελικό της Ελληνικής Οικονομικής Ολυμπιάδας ο μαθητής του IBDP Πλάτων Φάκας

Ο Πλάτων Φάκας, μαθητής του IBDP του Κολλεγίου Ανατόλια θα συμμετάσχει στον Τελικό της 2ης Ελληνικής Οικονομικής Ολυμπιάδας. Η πρόκριση του μαθητή ήταν αποτέλεσμα της εξαιρετικής του επίδοσης στον προκριματικό περιφερειακό γύρο στον οποίο συμμετείχαν 700 συνολικά παιδιά. Ο Πλάτων είναι ένας από τους 70 μαθητές που εξασφάλισε το εισιτήριο για τον τελικό που θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις αρχές Ιουλίου του 2022.

Στον προκριματικό διαγωνισμό συμμετείχαν επίσης οι Αχιλλέας Δρακωτός, Ιάσων Παπαϊωάννου και Νικόλαος Μπουτσιούκης που διακρίθηκε στην πρώτη φάση του διαγωνισμού  καθώς σημείωσε τη δεύτερη υψηλότερη βαθμολογία ανάμεσα στους μαθητές της Β' Λυκείου (βαθμολογία 96%). Τη συμμετοχή της στον προκριματικό διαγωνισμό είχε εξασφαλίσει και η μαθήτρια Θεοφανία - Θεοφιλία Κωστοπούλου. Τους μαθητές προετοίμασε η Αντιγόνη Πυροβέτση, καθηγήτρια Οικονομικών στο πρόγραμμα IBDP.  

Η Οικονομική Ολυμπιάδα είναι ένας διεθνής διαγωνισμός οικονομικών γνώσεων που απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες λυκείου της Ελλάδας και του εξωτερικού και φιλοδοξεί να συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη δεξιοτήτων και γνώσεων στο πεδίο των οικονομικών. Οι συμμετέχοντες εξετάζονται στη μεθοδολογία των Οικονομικών, Μικροοικονομικά, Μακροοικονομικά, Διεθνή Οικονομικά, Οικονομική Πολιτική ΕΕ, Χρηματοπιστωτικά Οικονομικά, κ.ά..   

Ο διαγωνισμός διεξάγεται κάθε χρόνο στην Τσεχία, τη Σλοβακία, την Ουγγαρία, την Κίνα, τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, την Ελλάδα και την Πολωνία, ενώ διευρύνεται διαρκώς και σε άλλες χώρες. Στην Ελλάδα η Οικονομική Ολυμπιάδα διοργανώνεται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος για τα σχολεία του Απόδημου Ελληνισμού, και την υποστήριξη της Τράπεζας της Ελλάδος.

Οι πέντε διαγωνιζόμενοι με τις καλύτερες επιδόσεις προκρίνονται στον τελικό της Διεθνούς Οικονομικής Ολυμπιάδας που θα διεξαχθεί στις αρχές της επόμενης σχολικής χρονιάς σε μία από τις χώρες που συμμετέχουν στον διαγωνισμό.

Συγχαρητήρια στον Πλάτωνα για την επιτυχία, στους υπόλοιπους μαθητές για την προσπάθεια και την πολύ καλή συμμετοχή, και στην καθηγήτρια Αντιγόνη Πυροβέτση για την καθοδήγηση.

 

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead