Loading...
Menu
Συνέντευξη: Έλενα Φατίση '08

Συνέντευξη: Έλενα Φατίση '08

Μιλήσαμε με την Έλενα Φατίση, απόφοιτη του Anatolia High School της τάξης του ’08. Η Έλενα είναι επικεφαλής του τμήματος Diversity & Inclusion (D&I) στην Αmazon, στο Λονδίνο, όπου ασχολείται με τη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη στο εργασιακό περιβάλλον. Σπούδασε στο Τμήμα Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και συνέχισε πραγματοποιώντας την πρώτη της πρακτική στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, στο Λουξεμβούργο, όπου ανακάλυψε την αγάπη της για το D&Ι. Από τότε, η Έλενα ζει στο Λονδίνο και συνεργάζεται με πολυεθνικές εταιρείες όπως οι Vodafone και Santander,  δημιουργώντας εταιρικές στρατηγικές που στοχεύουν σε ένα εργασιακό περιβάλλον χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς. Στο παρελθόν, έχει ηγηθεί σε πολλά έργα που στοχεύουν στην αύξηση του αριθμού των γυναικών και των εθνοτικών μειονοτήτων σε θέση ηγεσίας στον χώρο εργασίας και έχει συνεισφέρει σε πολυάριθμες σχετικές έρευνες στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

Το Κολλέγιο Ανατόλια με βοήθησε να ανακαλύψω τα ταλέντα μου, να δημιουργήσω φιλίες ζωής και να θέσω γερές βάσεις για το μέλλον μου.

Η καλύτερη ανάμνηση που έχω από το σχολείο είναι …

οι συζητήσεις με τις φίλες μου στα διαλείμματα της μιάμισης ώρας στο δασάκι, και τα όνειρα που κάναμε όλες μαζί για το μέλλον. 

Ο αγαπημένος μου καθηγητής / καθηγήτρια ήταν …

ο Λέων Ναρ και ο Γιώργος Μαυρίδης. Είχαν τρομερή μεταδοτικότητα και ταυτόχρονα αίσθηση του χιούμορ, τα οποία έκαναν τα μαθήματα απολαυστικά. 

Το αγαπημένο μου σημείο στο campus …

το Art Room στο Macedonia Hall. Ιδιαιτέρως η μεγάλη βεράντα με την υπέροχη θέα στην πόλη. 

Το Κολλέγιο Ανατόλια με βοήθησε να…

ανακαλύψω τα ταλέντα μου, να δημιουργήσω φιλίες ζωής και να θέσω γερές βάσεις για το μέλλον μου. Ζώντας τα τελευταία δέκα χρόνια στο εξωτερικό, εκτιμώ κάθε χρόνο και περισσότερο όλα αυτά που μου πρόσφερε το σχολείο για να επιτύχω στην επαγγελματική μου πορεία.

Τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την ταυτότητα των αποφοίτων του Κολλεγίου Ανατόλια είναι …

η αλληλεγγύη και το αίσθημα ότι ανήκουμε στην ίδια οικογένεια. 

Για μένα το Κολλέγιο Ανατόλια είναι …

η πιο γλυκιά μαθητική ανάμνηση που μόνο αν το ζήσει κάποιος μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει αυτό! 

Το καλύτερο κομμάτι της δουλειάς μου είναι… 

η δυνατότητα που μου δίνεται να ταξιδεύω και να γνωρίζω νέες κουλτούρες και πολιτισμούς. Αποτελεί σημαντικό μέρος της δουλειάς μου ώστε να συμβουλεύω τις εκάστοτε επιχειρήσεις για τις πιο αποτελεσματικές εταιρικές στρατηγικές που στοχεύουν στην ενίσχυση της διαφορετικότητας και της συμπερίληψης στο εργασιακό περιβάλλον. 

Θεωρώ σημαντική στιγμή στην επαγγελματική μου διαδρομή …

όταν ήμουν μέρος της ομάδας που δημιούργησε την εταιρική πολιτική της Vodafone, που διευρύνει το πλαίσιο υποστήριξης προς τους εργαζόμενους, ώστε να είναι δίπλα σε όσους αντιμετωπίζουν την ενδοοικογενειακή βία, παρέχοντας ένα περιβάλλον όπου αισθάνονται ασφαλείς.

 Στο μέλλον θέλω να ….

συνεχίσω να εξελίσσομαι, να πειραματίζομαι με νέες ιδέες και να ασχολούμαι με δημιουργικά, κοινωνικά projects μέσω της δουλειάς μου.

 

Διαβάστε περισσότερες συνεντεύξεις και νέα και ενημερωθείτε για τις δράσεις του Γραφείου Αποφοίτων του Κολλεγίου Ανατόλια στο anatolia.edu.gr/alumni. 

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead