Loading...
Menu
Ο Πλάτωνας Φάκας στους τέσσερις καλύτερους της Ελληνικής Οικονομικής Ολυμπιάδας 2022

Ο Πλάτωνας Φάκας στους τέσσερις καλύτερους της Ελληνικής Οικονομικής Ολυμπιάδας 2022

Με μία  σημαντική διάκριση για το Κολλέγιο Ανατόλια ολοκληρώθηκε ο Τελικός Γύρος της 2ης  Ελληνικής Οικονομικής Ολυμπιάδας, ο οποίος πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Ιουλίου 2022 στο Hellenic American University στην Αθήνα.

Ο Πλάτωνας Φάκας, απόφοιτος πλέον της τάξης 2022 από το ΙΒ Diploma Program του Anatolia High School πέρασε στον Τελικό Γύρο της διοργάνωσης και αναδείχθηκε στην 4η θέση της τελικής κατάταξης. 

Οι 50 μαθητές και μαθήτριες που προκρίθηκαν από τον περιφερειακό γύρο, διαγωνίστηκαν αρχικά σε γραπτή εξέταση διάρκειας 60 λεπτών σε θέματα μικρο και μακροοικονομιας. Στη συνέχεια οι μαθητές και μαθήτριες με τις 10 καλύτερες βαθμολογίες εξετάστηκαν προφορικά από την Εξεταστική Επιτροπή της Ελληνικής Οικονομικής Ολυμπιάδας. Ο τελικός βαθμός διαμορφώθηκε από τον μέσο όρο των βαθμών της γραπτής και της προφορικής εξέτασης.

Οι πέντε διαγωνιζόμενοι με τις καλύτερες επιδόσεις από κάθε χώρα,  ανάμεσα σε αυτούς και ο Πλάτων, προκρίνονται στον τελικό της Διεθνούς Οικονομικής Ολυμπιάδας που θα διεξαχθεί στις αρχές της επόμενης σχολικής χρονιάς σε μία από τις χώρες που συμμετέχουν στον διαγωνισμό ( Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Ελλάδα, Κίνα, Ουγγαρία, Πολωνία, Σλοβακία, Τσεχία).

Πολλά συγχαρητήρια στον Πλάτωνα και στην καθηγήτριά του Αντιγόνη Πυροβέτση που τον προετοίμασε για τον Διαγωνισμό.

https://www.oikonomikiolympiada.gr/

 https://www.oikonomikiolympiada.gr/greek-final

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead