Loading...
Menu
Τελετή Αποφοίτησης του Anatolia High School 2022

Τελετή Αποφοίτησης του Anatolia High School 2022

Σε μία πολύ όμορφη βραδιά μπροστά στο εμβληματικό Macedonia Hall, οι τελειόφοιτοι και τελειόφοιτες του Anatolia High School αποχαιρέτισαν το σχολείο τους για ανοίξουν έναν νέο κύκλο στην ενήλικη πια ζωή τους.

Η Τελετή Αποφοίτησης του πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022 σε κλίμα χαράς και συγκίνησης. Η βραδιά άνοιξε με τον Πρόεδρο του Κολλεγίου Ανατόλια Δρα Πάνο Βλάχο ο οποίος συνεχάρη τους τελειοφοίτους για την επίμονη προσπάθεια και τις επιτυχίες τους, απευθύνοντας παράλληλα ένα μεγάλο ευχαριστώ προς το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους γονείς των παιδιών.

Commencement 2022 5

Ο κ. Βλάχος παρουσίασε συνοπτικά τις ακαδημαϊκές επιτυχίες των μαθητών και μαθητριών στις Πανελλαδικές εξετάσεις όσο και στα πανεπιστήμια του εξωτερικού και ευχήθηκε στην τάξη του 2022 να χαράξει το δικό της διακριτό δρόμο.

Ομιλητής ήταν ο απόφοιτος της τάξης του 1989 Γουλιέλμος Βαλασίδης και από τον Σεπτέμβριο του 2022 ο νέος Έλληνας Δικαστής στο Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης/ΔΕΕ). Ο Γουλιέλμος Βαλασίδης αποφοίτησε με έπαινο από τη Νομική Σχολή του ΑΠΘ το 1993 και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στη Νομική Σχολή του Χάρβαρντ. Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης από το 1996. Το 1998 ξεκίνησε την πρακτική του ως νέος ασκούμενος δικηγόρος στο ΔΕΕ και ένα χρόνο αργότερα ανέλαβε καθήκοντα εισηγητή. Το 2014, διορίστηκε Διευθυντής Επικοινωνίας του ΔΕΕ, και τον Απρίλιο του 2022 η Σύνοδος των εκπροσώπων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον διόρισε ομόφωνα ως Δικαστή στο Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Commencement 2022 6

Στον παραινετικό του λόγο, ο ομιλητής ζήτησε από τους τελειόφοιτους να διατηρούν τον ενθουσιασμό και την ετοιμότητά τους για κάθε νέο ξεκίνημα στη ζωή τους· να πορεύονται με σεβασμό προς τον εαυτό τους και ενσυναίσθηση· να αναγνωρίσουν τη σημασία της Ευρώπης ως ένα κοινό πλαίσιο αξιών αλλά και ως πηγή ευκαιριών στον τομέα των σπουδών, της εργασίας αλλά και της ζωής. «Αυτό το σχολείο σας προσέφερε πολλά» ανέφερε. Κλείνοντας την ομιλία του παρότρυνε τους αποφοίτους να βοηθήσουν με τη σειρά τους το σχολείο «για να συνεχίσει να προσφέρει» και να διατηρούν τις σχέσεις και τις φιλίες ζωής με τους συμμαθητές τους.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απονεμήθηκαν τα βραβεία στους τελειόφοιτους και τελειόφοιτες που διακρίθηκαν για τις εξαιρετικές ακαδημαϊκές τους επιδόσεις και τις εξωσχολικές τους δραστηριότητες. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την υπόσχεση των τελειοφοίτων που διάβασαν ο Βυζαντιάδης Αθανάσιος (1ο Λύκειο), ο Σαββόπουλος Δημήτριος (2ο Λύκειο) και η Πετρίδη Μαρία Σαλώμη (IBDP).

Commencement 2022 2

H τάξη του 2022

 Commencement 2022 7

Από αριστερά: Στάθης Γεωργιάδης, Έφορος Κολλεγίου Ανατόλια, οι βραβευθέντες του 1ου ΓΕΛ του Κολλεγίου Ανατόλια, Μπέρκοβιτς Μέλβιν Σολομών (Βραβείο Μαθητικού Προφίλ),  Σαμαμίδου Μαρία Ελένη (3ο Βραβείο), Πέιος Γεώργιος (2ο Βραβείο), Βραγγάλας Αργύριος (1ο Βραβείο), Κυριάκος Αρβανίτης, Διευθυντής 1ου ΓΕΛ Κολλεγίου Ανατόλια.

Commencement 2022 8

Γουλιέλμος Βαλασίδης ’89, Διευθυντής Επικοινωνίας, Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι βραβευθέντες του 2ου ΓΕΛ του Κολλεγίου Ανατόλια, Καλαντζή Μαρία Νεφέλη (Βραβείο Μαθητικού Προφίλ και 3ο Βραβείο), Γκισάκη Θαλασσιά Ραφαέλα (3ο Βραβείο), Λαζαρίδης Σταύρος (2ο βραβείο), Μουχτάρης Κωνσταντίνος (1ο Βραβείο), Ιωάννα Τσιτσικλή, Διευθύντρια 2ου ΓΕΛ Κολλεγίου Ανατόλια. (Απών από τη βραδιά ήταν ο Κισκίνης Αστέριος Δημήτριος που έλαβε εξ ημισείας το Β βραβείο με τον Σταύρο Λαζαρίδη) .

Commencement 2022 9

Roxanne Giampapa, Διευθύντρια του Pinewood- the American International School, και οι βραβευθέντες του I.B.D.P. Φάκας Πλάτων (3ο Βραβείο), Πετρίδη Μαρία Σαλώμη (3ο Βραβείο και I.Β.D.P. Learner Award), Ψυλός Ευάγγελος (2ο Βραβείο), Τσίντζα Ευαγγελία (1ο Βραβείο), Άννα Μπίλλη – Πετμεζά, Διευθύντρια του I.B.D.P. του Κολλεγίου Ανατόλια.

Commencement 2022 11

Σπύρος Χιωτέρης ’88, Ταμίας του Σ.Α.Α.Κ. Ανατόλια, οι βραβευθέντες για την επίδοσή τους στην αγγλική γλώσσα Στυλιανή Κοκκινοπλίτη, Λαζαρίδης Σταύρος, Γκισάκη Θαλασσιά Ραφαέλα, Σαμαμίδου Μαρία Ελένη, και η Έλεν Χονδρόπουλος, Επικεφαλής του Τμήματος Αγγλικών.

Commencement 2022 12

Αμαλία Μπαμνίδου, Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Λυκείου και IBDP, Ζωή Στεργιούλα, Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Λυκείου, οι τελειόφοιτοι και τελειόφοιτες που έλαβαν βραβεία εξωδιδακτικών δραστηριοτήτων: Φιρινίδου Ελισάβετ, Πέιος Γιώργος, Τσιότσκα Άννα Ναταλία, Μπέρκοβιτς Μέλβιν Σολομών, Κουίδου Μαρία Μελίνα, Καλαντζή Μαρία Νεφέλη, Ασημίνα Αξαρλή, Αντωνίου Θάλεια, και η Λήδα Αντωνίου Διευθύντρια Εξωδιδακτικών  Δραστηριοτήτων.

Commencement 2022 1

Πετιούλα Κατσάρκα, Πρόεδρος Συλλόγου Φίλων Κολλεγίου Ανατόλια, Κιακίδου Ελένη Μαρία (βραβείο Best Athlete), Κουδρόγλου Χρήστος (Athletic Achievement  Award), Κισκίνη Αλεξία Βασιλική (Athletic Achievement  Award), και η Γεωργία Αντωνιάδου, Επικεφαλής Τμήματος Φυσικής Αγωγής.

 Commencement 2022 10

Τη μουσική επιμέλεια της βραδιάς ανέλαβαν οι Όλγα Στέφα και Έφη Ράτσου, καθηγήτριες Μουσικής στο Anatolia High School. Μουσική έπαιξαν ο Κωνσταντίνος Μουχτάρης (πιάνο), Στέλιος Χατζηαναστασιάδης (βιολί), Βλάσης Κτενίδης (ντραμς). Τραγούδησε η Ειρήνη Μπιζάκη.

 

 

 

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead