Loading...
Menu
Αποστολή Blue Origin: Έργα ζωγραφικής από τους μαθητές μας στο Διάστημα
(C) Blue Origin

Αποστολή Blue Origin: Έργα ζωγραφικής από τους μαθητές μας στο Διάστημα

Η στρατόσφαιρα \θα μετατραπεί σε έναν πρωτότυπο καμβά όπου θα δοκιμαστεί η δυνατότητα δημιουργίας ενός έργου ζωγραφικής σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας. Η ιδέα και ευφάνταστο πείραμα των μαθητών και μαθητριών του Anatolia High School ετοιμάζεται να ταξιδέψει στο διάστημα με τον πύραυλο New Shepard της διαστημικής εταιρίας Blue Origin.

H αποστολή θα μεταφέρει 36 «φορτία» - πειράματα που θα υλοποιηθούν στο διάστημα. Τα 24 φορτία προέρχονται από την ακαδημαϊκή κοινότητα – σχολεία, πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα, μεταξύ των οποίων το Αμερικανικό Ινστιτούτο Αεροναυτικής και η Αμερικανική Εταιρία Βαρυτικής και Διαστημικής Έρευνας.

Το εγχείρημα συγκεντρώνει το παγκόσμιο ενδιαφέρον της εκπαιδευτικής και επιστημονικής κοινότητας και για πρώτη φορά συμμετέχει το Κολλέγιο Ανατόλια.

Το Πείραμα - Αναδεικνύοντας το Α στο STEAM

Στο πλαίσιο των προγραμμάτων STE(A)M και θέλοντας να αναδείξουν τη σύνδεση της Επιστήμης με την Τέχνη οι μαθητές και μαθήτριες του Anatolia High School σχεδίασαν έναν μηχανισμό ο οποίος έχει ως στόχο τη δημιουργία πίνακα ζωγραφικής σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας. Ο μηχανισμός αποτελείται από σύριγγες με διαφορετικά χρώματα ακουαρέλας τα οποία περιέχουν ρινίσματα σιδήρου. Όταν ο πύραυλος βρεθεί σε συνθήκες μικροβαρύτητας ο μηχανισμός θα ωθήσει τις σύριγγες προς έναν μαγνητικό καμβά. Οι μαθητές έχουν τοποθετήσει κάμερες στο κουτί του πειράματος και θα καταγράψουν τη διαδικασία καθ’ όλη  τη διάρκεια του ταξιδιού.

Η ομάδα αποτελείται από μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου του Κολλεγίου Ανατόλια οι οποίοι εργάστηκαν εντατικά εδώ και καιρό στον σχεδιασμό πειράματος. Τα παιδιά με τη καθοδήγηση των καθηγητών Στέλιου Αξαρλή, Γιώργου Ρουβά και της συντονίστριας των προγραμμάτων STE(A)M Ηρώς Κολιάκου κατάφεραν με επιτυχία να ολοκληρώσουν την αποστολή τους.

Τα παιδιά προετοιμάστηκαν στα εργαστήρια του Anna Papageorgiou STEM Center  και στο FabLab του Κολλεγίου Ανατόλια, και υποστηρίχθηκαν μέσω χορηγιών από τις εταιρίες BETA CAE Systems και Γ. Χίγκας.

Την ομάδα αποτελούν οι: Δημήτρης Κοτσιάνης, Θεοφανία-Θεοφιλία Κωστοπούλου, Μαρία Παντελίδου, Θανάσης Κόκκινος, Νικόλαος Αντωνίτσης, Αλέξανδρος Αγγελής, Απόστολος Αγγελής, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Αλεξάνδρα Θερειανού, Ασημίνα Αξαρλή, Μάρκος Χίγκας, Μαρία Σερέτη, Γιώργος Ταρασίδης, Μαριέτα Καλούδη, Μερόπη Γκιουζελοπούλου, Πέτρος Ταξιάρχης, Δέσποινα Παπαδοπούλου, Αναστασία Καραβασίλη, Κωνσταντίνα Παπάτσα, Ευωδία Ζαχαριάδου, Αλέξανδρος Χαλβατζάκης, Γιώργος Τρύφωνας, Κυριάκος-Ζαχαρίας Κελεσίδης, Κίμων Ιωάννου, Ελισάβετ Μακρή, Αλεξάνδρα Προέδρου – Ψυχοπούλου, Στέλιος Κατσινός.

Blue Origin 2

Μαζί με το πείραμα των μαθητών του Anatolia High School θα ταξιδέψουν με τον  Νew Shepard και ζωγραφιές των μαθητών του Νηπιαγωγείου του Κολλεγίου Ανατόλια. Μετά την επιστροφή του πυραύλου στη Γη οι μαθητές του νηπιαγωγείου θα λάβουν πίσω τις ζωγραφιές τους, με  σφραγίδα της Blue Origin, και θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν για το διάστημα και τα διαστημικά ταξίδια με την εκπρόσωπο της Βlue Origin στην Ευρώπη, αρμόδια για τα εκπαιδευτικά προγράμματα, Ολυμπία Κυριόπουλος.

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead