Loading...
Menu
Στην 5η θέση η ομάδα Τerramotus στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό CanSat

Στην 5η θέση η ομάδα Τerramotus στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό CanSat

Το CanSat in Greece είναι ένας πανελλήνιος διαγωνισμός διαστημικής που διοργανώνεται από τη SPIN – Space Innovation, σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA) και τον World CanSat & Rocketry Competition (WCRC). Η αποστολή του CanSat in Greece είναι να δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να βιώσουν όλα τα στάδια ενός πραγματικού διαστημικού προγράμματος.

Οι ομάδες αναλαμβάνουν την ευθύνη να οραματιστούν μια διαστημική αποστολή, να σχεδιάσουν τον δορυφόρο τους, να πραγματοποιήσουν έρευνα αγοράς, να τον κατασκευάσουν, να τον δοκιμάσουν, να τον εκτοξεύσουν, να αναλύσουν και να παρουσιάσουν τα δεδομένα που έχει συλλέξει.

Φέτος η ομάδα του σχολείου μας Τerramotus που αποτελείται από τους μαθητές της Α’ Λυκείου Αλέξανδρο Χαλβατζάκη, Μάρκο Χίγκα, Σπύρος Τσούρμα και Κωσταντίνο Φραγκάκη πέρασε στην τελική φάση του διαγωνισμού. Συνολικά φέτος πήραν μέρος 16 ομάδες στη μαθητική κατηγορία και πέντε ομάδες στη φοιτητική κατηγορία με 161 συμμετέχοντες.

Οι μαθητές σχεδίασαν μία αποστολή για την ανίχνευση ζωής σε άγνωστο πλανήτη την οποία δοκίμασαν εκτοξεύοντας τον δορυφόρο τους και ανακτώντας δεδομένα τα οποία μετά παρουσίασαν στην κριτική επιτροπή. 

CanSat 2022 2

CanSat 2022 4

CanSat 2022 1

Η ομάδα Τerramotus είχε πολύ καλή παρουσία στον διαγωνισμό κατακτώντας την 5η θέση. Οι μαθητές έθεσαν στόχους για τη συμμετοχή τους την επόμενη χρονιά και την παρότρυνση και άλλων μαθητών να πάρουν μέρος σε αυτό τον απαιτητικό διαγωνισμό STEM μέσα από τον οποίο έμαθαν  να υπερβαίνουν εμπόδια και δυσκολίες με τη συνεργασία.

Σύμβουλος της ομάδας Τerramotus ήταν η Δρ Ηρώ Κολιάκου, Συντονίστρια του Κέντρου STEM του Κολλεγίου Ανατόλια με τη βοήθεια του Γιώργου Ρουβά, καθηγητή Πληροφορικής του Κολλεγίου Ανατόλια και Αθηνόδωρου Μπαντή, καθηγητή Φυσικής του Κολλεγίου Ανατόλια. 

Την ομάδα βοήθησε και η απόφοιτος του σχολείου Νεφέλη Καβούνη, φοιτήτρια Ηλεκτρολόγος Μηχανικός. Στον φετινό διαγωνισμό συμμετείχε και ως εθελόντρια η απόφοιτος Άννα Δασκοπούλου, φοιτήτρια Αρχιτεκτονικής.

 

 

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead