Loading...
Menu
Mentor capitalists, startups και ανθεκτικότητα: μία παραγωγική συζήτηση στην τάξη του ΙΒ1

Mentor capitalists, startups και ανθεκτικότητα: μία παραγωγική συζήτηση στην τάξη του ΙΒ1

 Ο Tolis Lerios  (Τόλης Λέριος), επιχειρηματίας, mentor capitalist και μια από τις σημαντικές προσωπικότητες της Silicon Valley επισκέφθηκε τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022 το Κολλέγιο Ανατόλια και το IB Diploma Programme. Ο Tolis Lerios  μαζί με τη σύζυγό και συνέταιρό του Christine μπήκαν στις αίθουσες του ΙΒDP όπου συζήτησαν με μαθητές και μαθήτριες του IB1 που παρακολουθούν τα μαθήματα Business Management και Economics.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Συλλόγου Γονέων του 1ου Λυκείου και του IBDP του Κολλεγίου Ανατόλια και διοργανώθηκε με την ευκαιρία της παρουσίας του κ. Λέριου στη Θεσσαλονίκη ως ambassador του 9ου Technology Forum, στις 29 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της «Beyond 4.0» της ΔΕΘ-Helexpo.

Οι δύο προσκεκλημένοι μοιράστηκαν εμπειρίες και τεχνογνωσία απαντώντας σε ερωτήματα των μαθητών σχετικά με τις δυσκολίες των startups, τον ρόλο τους στην οικονομία και την κοινωνία, τη θέση των γυναικών στον κλάδο, τις δεξιότητες που πρέπει να έχει ένας επιχειρηματίας. Μίλησαν, επίσης, για την εργασία τους ως "mentor capitalists", τη συνεισφορά τους στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας με μετόχους νεοφυών εταιριών, και πώς διαφοροποιούνται από τους "venture capitalists".

Lerios IB 2022 a

Ο Απόστολος «Τόλη» Λέριος, είναι επιχειρηματίας και μέντορας μίας εκλεκτής ομάδας νεοσύστατων επιχειρήσεων (startups) που λειτουργούν σε όλον τον κόσμο. Συμβουλεύει επίσης επενδυτές και «επιταχυντές» σε πρώιμο στάδιο. Μεταξύ των άλλων είναι Στρατηγικός Σύμβουλος του SRI International. Το SRI είναι ένα μη-κερδοσκοπικό ινστιτούτο επιστημονικής έρευνας, το οποίο έχει ξεκινήσει πολλές επιτυχημένες επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων είναι και τη Siri, την ευφυή βοηθό (intelligent assistant) της Apple.

 

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead