Loading...
Menu
Χρυσό μετάλλιο στον στατικό μοντελισμό για τον μαθητή Γιώργο Παπαναστασίου

Χρυσό μετάλλιο στον στατικό μοντελισμό για τον μαθητή Γιώργο Παπαναστασίου

O Γιώργος Παπαναστασίου, μαθητής της Β΄ Λυκείου του Anatolia High School, ήταν ο χρυσός νικητής της Έκθεσης – Διαγωνισμού Στατικού Μοντελισμού Πήγασος 2022 που πραγματοποιήθηκε στη 1 και 2 Οκτωβρίου 2022 στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς "Ν. Βότσης".

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Μοντελιστών Βορείου Ελλάδος "Πήγασος". Ο μαθητής του Κολλεγίου Ανατόλια διακρίθηκε στην κατηγορία Νέων για το μοντέλο του με τον τίτλο "British SAS Jeep on Egyptian Road, 1942" λαμβάνοντας το χρυσό μετάλλιο από τον Δήμαρχο Καλαμαριάς Γιάννη Δαρδαμανέλη. Έλαβε, επίσης, επαίνους για άλλα τέσσερα μοντέλα που κατασκεύασε, ενώ βραβεύτηκε στην ίδια διοργάνωση και από τον Σύλλογο Μοντελιστών Καβάλας για το μοντέλο του "Soviet T 34/76 Tank on its Road to Stalingrad, 1942".  

Papanastasiou modelism Pigasos

Ο στατικός μοντελισμός είναι η διαδικασία κατασκευής ενός πλαστικού μοντέλου ή "κιτ". Συναρμολογείται κυρίως από "μοντελιστές" και προορίζεται για στατική απεικόνιση. Ένα πλαστικό κιτ μοντέλων απεικονίζει διάφορα θέματα, στην πλειοψηφία τους, στρατιωτικά, πολιτικά οχήματα αλλά και διοράματα. Η συναρμολόγηση ενός κιτ απαιτεί ειδικά εργαλεία, χρώματα και καλλιεργεί την υπομονή, την επιμονή και την φαντασία.  Ταυτόχρονα, προσφέρει μία απερίγραπτη αίσθηση δημιουργικότητας και εξειδικευμένες γνώσεις Ιστορίας.

Πολλά συγχαρητήρια στον Γιώργο για τη διάκρισή του σε αυτό το δύσκολο αλλά πολύ αγαπητό χόμπι.

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead