Loading...
Menu
Οι Anatolian Racers στην 1η θέση  του Πανελλήνιου Διαγωνισμού F1 in Schools 2022

Οι Anatolian Racers στην 1η θέση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού F1 in Schools 2022

Το Κολλέγιο Ανατόλια με την ομάδα AnatolianRacers κατέκτησε την 1η θέση του 11ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού F1 in Schools 2022 και εξασφάλισε για ακόμη μία χρονιά την πρόκριση στους Παγκόσμιους Τελικούς του Διαγωνισμού. Ο διαγωνισμός τεχνολογίας αφορά στον σχεδιασμό και την κατασκευή μίας μικρογραφίας αγωνιστικού αυτοκινήτου Formula 1. Θεωρείται από τους μεγαλύτερους στον κόσμο και από τα πιο ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα, καθώς ενισχύει το ενδιαφέρον των μαθητών για τις Φυσικές Επιστήμες, τις Νέες Τεχνολογίες, τη Μηχανική και τα Μαθηματικά, και βοηθά στην ανάπτυξη πολύτιμων δεξιοτήτων.

Αποτελούμενη από τους μαθητές Φίλιππο Βρύζα, Νάσο Παπασαραφιανό, Χρυσούλα Καραβασίλη, Λεωνίδα Μίτσα, Μάξιμο Μπομπορίδη, Αλκιβιάδη Πανταζή και Δημήτρη Δημητριάδη η ομάδα AnatolianRacersσυγκέντρωσε εντυπωσιακές βαθμολογίες και βρέθηκε στην 1η θέση ανάμεσα σε 24 ομάδες μαθητών Λυκείου και Γυμνασίου από όλη την Ελλάδα. Η τελική φάση του διαγωνισμού πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022 στην Αθήνα, τον Βόλο και τις Σέρρες, και η ανακοίνωση των νικητών έγινε την  Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022.

Anatolian Racers 2022 Award Ceremony

Πέρα από το βραβείο της νικήτριας-πρωταθλήτριας ομάδας οι Anatolian Racers έλαβαν:  

  • Βραβείο Ταχύτερου Αυτοκινήτου 
  • Βραβείο Καλύτερης Μηχανικής Κατασκευής Αυτοκινήτου
  • Βραβείο Καλύτερης Ταυτότητας Ομάδας
  • Βραβείο Καλύτερου Χαρτοφυλακίου - Portfolio Project Management & Enterprise
  • Βραβείο Καλύτερων Ενεργειών Marketing 
  • Βραβείο Καλύτερης Ομάδας Γυμνασίου

 Anatolian Racers 2022 car

Με τη νίκη τους, οι Anatolian Racers εξασφαλίζουν την πρόκρισή τους στους επόμενους Παγκόσμιους Τελικούς της F1 in Schools. Στους αγώνες θα συμμετάσχουν οι: Φίλιππος Βρύζας, Νάσος Παπασαραφιανός, Χρυσούλα Καραβασίλη ως ομάδα συνεργασίας με μαθητές της G Force Xanthi από το 2ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης. Ελπίδα τους να συνεχίσουν την παράδοση των καλών εμφανίσεων και επιδόσεων, όπως συνέβη στους Παγκόσμιους Τελικούς του 2022 όταν η ομάδα συνεργασίας του Κολλεγίου Ανατόλια και του 3ου ΓΕΛ Σερρών κατέκτησε την 5η θέση στον κόσμο και δύο κορυφαία βραβεία.

Για τη συμμετοχή τους στον πανελλήνιο διαγωνισμό, οι AnatolianRacersκλήθηκαν να συγκεντρώσουν τους απαραίτητους πόρους, ετοιμάζοντας μία ολοκληρωμένη πρόταση υποστήριξης, ερευνώντας την αγορά για εταιρίες που μπορεί να μοιράζονται τις ίδιες αξίες και, τέλος,προσεγγίζοντάςτες. Οι υποστηρικτές της ομάδας είναι: Όμιλος SANI/IKOS (crown sponsor), Deda and Architects, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Γυμνασίου του Κολλεγίου Ανατόλια ενώ δωρεές σε είδος προσέφεραν οι εταιρίες ABEC357, 3DSpot και Pylarinos Advertising. 

 Δημιουργία της Anatolia College F1 in Schools STEM Academy

Τον Σεπτέμβριο του 2022 ανακοινώθηκε από το Κολλέγιο Ανατόλια η ίδρυση του Anatolia College F1 in Schools STEM Academy στο Anna Papageorgiou STEM Center, σε συνεργασία με την F1 in Schools Limited. Η πρωτοβουλία αποσκοπεί στην ενημέρωση και υποστήριξη μαθητικών ομάδων που επιθυμούν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό και ξεκίνησε από την ομάδα του Κολλεγίου Ανατόλια Greco Racers. Η ομάδα κέντρισε το ενδιαφέρον υποστηρικτών και συγκέντρωσε δωρεές για τη δημιουργία αίθουσας, που θα είναι αφιερωμένη στην F1 in Schools και θα φιλοξενείται στο Anna Papageorgiou STEM Center. Στην αίθουσα, η οποία θα είναι έτοιμη τους επόμενους μήνες, έχει ήδη συνεισφέρει σημαντικά η εταιρία Σαμαράς & Συνεργάτες Α.Ε. με την προσφορά μίας ολοκαίνουριας πίστας F1

Η Anatolia College F1 in Schools STEM Academy θα είναι ένας χώρος όπου μαθητές και μαθήτριες από κάθε σχολείο θα μπορούν να υλοποιήσουν τις ιδέες τους με τη χρήση CNC και  3D printers, να τις δοκιμάσουν χρησιμοποιώντας μια πρότυπη πίστα F1 in Schools Race Track, και να λάβουν χρήσιμες πληροφορίες για όλες τις πτυχές του διαγωνισμού. Η Ακαδημία θα καθοδηγεί τις τοπικές ομάδες διοργανώνοντας εργαστήρια για μαθητές και μαθήτριες, καθώς και επισκέψεις σχολείων.

Με τη δημιουργία της Anatolia College F1 in Schools STEM Academy θα επωφεληθούν και οι εκπαιδευτικοί της ευρύτερης κοινότητας, καθώς θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μέρος σε επιμορφωτικές ημερίδες και να έχουν πρόσβαση στις πιο πρόσφατες τεχνολογίες στον χώρο του STEM.

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead