Loading...
Menu
Δεκτός με υποτροφία ο Αχιλλέας Μήτταρης στο πανεπιστήμιο Northwestern

Δεκτός με υποτροφία ο Αχιλλέας Μήτταρης στο πανεπιστήμιο Northwestern

Ο Αχιλλέας Μήτταρης, υπότροφος μαθητής του IB Diploma Programme του Κολλεγίου Ανατόλια, έγινε δεκτός, με τη διαδικασία του Early Acceptance, στο πανεπιστήμιο του Nortwestern με υποτροφία που καλύπτει κατά 100% τις διαπιστωμένες οικονομικές του ανάγκες.

Ο Αχιλλέας φοίτησε στο Πρότυπο Γυμνάσιο και μέχρι την Α΄ Λυκείου στο Πρότυπο Λύκειο της Ζωσιμαίας Σχολής των Ιωαννίνων. Το 2021 έγινε δεκτός με υποτροφία στο πρόγραμμα του IB Diploma Programme και τα τελευταία δύο χρόνια ζει στο οικοτροφείο του Κολλεγίου Ανατόλια. Από τα πρώτα μαθητικά του χρόνια συμμετείχε και διακρινόταν σε μαθητικούς επιστημονικούς διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας («Θαλής», «Ευκλείδης») και της Εταιρείας Ελλήνων Φυσικών και συμμετείχε σε διεθνή εκπαιδευτικά προγράμματα. 

Ο Αχιλλέας ήταν μέλος της ομάδας Skepsis του Κολλεγίου Ανατόλια η οποία κατέκτησε τον Οκτώβριο του 2022 ένα από τα χάλκινα μετάλλια της κατηγορίας κάτω των 18, στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Συνθετικής Βιολογίας iGEM. Η ομάδα σχεδίασε και κατασκεύασε ένα βιοφίλτρο για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του υπερτροφισμού στα νερά του Θερμαϊκού Κόλπου.

Παράλληλα, είναι αθλητής του στίβου - άλμα εις μήκος και τριπλούν – και έχει κερδίσει χρυσά μετάλλια σε πανελλήνια πρωταθλήματα,  ενώ με την ομάδα μπάσκετ των Ιωαννίνων κατέκτησε πρωταθλήματα σε τοπικό επίπεδο.

Ο τελειόφοιτος μαθητής θα σπουδάσει από την επόμενη χρονιά σε ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια των ΗΠΑ Μηχανολογία έχοντας ως απώτερο στόχο την εξειδίκευσή του στην Αεροδιαστημική Μηχανική. Ο Αχιλλέας επέλεξε το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο λόγω των ακαδημαϊκών του προγραμμάτων, την ευκαιρία που δίνει στους προπτυχιακούς φοιτητές να συμμετέχουν σε έρευνες και ταυτόχρονα να αξιοποιήσουν δυνατότητες να κάνουν τη μαθητεία τους σε εταιρίες ώστε να αποφασίσουν τι τους ταιριάζει περισσότερο.

«Η βοήθεια η οποία μου προσέφερε το Κολλέγιο ήταν καταλυτική» λέει ο ίδιος. «Όταν ξεκίνησα τη διαδικασία των αιτήσεων για τα πανεπιστήμια στην Αμερική, παρότι ενθουσιασμένος, ήξερα ελάχιστα για το πως θα καταφέρω να πετύχω τον στόχο μου. Μέσα όμως από τις συναντήσεις μου με την σύμβουλό μου, τα workshops που οργάνωνε το Γραφείο Συμβουλευτικής, και την ψυχολογική υποστήριξη, ένιωσα σίγουρος ότι μπορώ να τα καταφέρω». 

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead