Loading...
Menu
Η Ρέα Μητρούση δεκτή με πλήρη υποτροφία στο University of Chicago

Η Ρέα Μητρούση δεκτή με πλήρη υποτροφία στο University of Chicago

Η Ρέα Μητρούση, αριστούχος τελειόφοιτη του IBDP του Κολλεγίου Ανατόλια - η οποία είναι και η πρώτη υπότροφος του Kassandra Center for Educational Excellence -  έγινε δεκτή με υποτροφία σε ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, το University of Chicago. Η ανακοίνωση έγινε κατά τον δεύτερο γύρο του Early Acceptance, της διαδικασίας με την οποία τα ξένα πανεπιστήμια ανακοινώνουν την επιλογή ενός μαθητή ή μίας μαθήτριας χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση όλων των υποψηφίων τους.

To University of Chicago βρίσκεται στην 6η θέση της κατάταξης των πανεπιστημίων στις ΗΠΑ, και διακρίνεται για το πολύ υψηλό ακαδημαϊκό του επίπεδο, την ερευνητική του δραστηριότητα, και για την εξέλιξη των αποφοίτων του. Τα κριτήρια επιλογής που θέτει είναι πολύ αυστηρά με αποτέλεσμα μόνο το 6% των υποψηφίων να γίνονται δεκτοί για φοίτηση.

H Ρέα ξεχώρισε το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο για το πρόγραμμα σπουδών του στη Φυσική και στα Μαθηματικά, αλλά και για την «ιδιαίτερη έμφαση που δίνει στην ελευθερία του λόγου και την αλληλεπίδραση ανάμεσα σε φοιτητές και καθηγητές μέσω της βιωματικής μάθησης και των discussion - based τάξεων» όπως μας λέει η ίδια.

«Παρά το γεγονός ότι το Πανεπιστήμιο του Σικάγο μου είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον από τα πρώτα στάδια διαμόρφωσης της λίστας των κολλεγίων στα οποία θα έκανα αίτηση, η τελική απόφαση να στείλω όντως την αίτησή μου, ήταν μια επιλογή της τελευταίας στιγμής. Δεν πίστευα ότι ήταν ένας εφικτός στόχος για εμένα. Ευτυχώς το πίστευε η κα. Προεστοπούλου» αναφέρει η Ρέα.

Το κορυφαίο αμερικανικό πανεπιστήμιο με τη σειρά του επέλεξε τη Ρέα αξιολογώντας το βιογραφικό της στο οποίο «πρωταγωνιστούν» οι δραστηριότητες STEM, οι διακρίσεις σε διαγωνισμούς Φυσικών Επιστημών και Προγραμματισμού, και το οποίο σκιαγραφεί το προφίλ ενός νέου ανθρώπου που δείχνει ουσιαστικό ενδιαφέρον για την ακαδημαϊκή γνώση, αλλά και την τέχνη, τον αθλητισμό, την κοινωνία.

Μέχρι τη Γ΄ Γυμνασίου η Ρέα ήταν μαθήτρια του 31ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης και στην Α΄ Λυκείου φοίτησε στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή με υποτροφία. Η πολύ υψηλή βαθμολογία που σημείωσε στις εξετάσεις υποτροφιών για το IBDP τής άνοιξε τον δρόμο για φοίτηση με πλήρη υποτροφία στο Anatolia High School.

«Το Κολλέγιο Ανατόλια μού έδωσε την δυνατότητα να είμαι πρώτα απ’ όλα εδώ μέσω του Προγράμματος Υποτροφιών του. Είναι σημαντικό να σημειωθεί αυτό καθώς όποια ευκαιρία ακολούθησε, όποιο μάθημα με ενέπνευσε, οι καθηγητές που διαμόρφωσαν την σκέψη μου, και η δουλειά με το γραφείο συμβουλευτικής— όλα συνέβησαν στο πλαίσιο του προγράμματος υποτροφιών, το οποίο μου επιτρέπει να φοιτώ στο Ανατόλια» επισημαίνει.

 

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead